• Aktuality

            • Svetový deň vody

              23. 3. 2023

              22. marca oslavujeme Svetový deň vody. Viete si predstaviť život bez vody? Je nevyhnutná pre všetky formy života na tejto planéte, závisí od nej celý kolobeh. Žiaci i učitelia našej školy tentokrát vytvárali kvapku. 

              Mgr. Miroslava Klučiariková

              Foto: Mgr. Andrejko, Matúš Hatala (III. BG)

            • Medzinárodný deň lesov

              22. 3. 2023

              21. marca si každoročne pripomíname Medzinárodný deň lesov. Les je živý organizmus, posilňuje naše duševné i fyzické zdravie, plní množstvo funkcií, ktoré sú z hľadiska ekologickej stability a trvalo udržateľného rozvoja nenahraditeľné. Naši žiaci i učitelia si dnešný významný deň pripomenuli zeleným oblečením a vytvorením živého listu na školskom ihrisku. 

              Text: Mgr. Miroslava Klučiariková

              Foto: Mgr. Andrejko, Matúš Hatala (III. BG)

            • Aj my už vieme podať prvú pomoc!!!

              21. 3. 2023

              V piatok 17.03.2023 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili školenia prostredníctvom zážitkovej prvej pomoci v SimEdu – Simulačno Edukačnom Centre Slovenského Červeného kríža v Žiline.

              Vďaka kvalitnému a odborne zdatnému lektorovi sa naši žiaci naučili podať prvú pomoc v rôznych modelových situáciách. Naučili sa v akých situáciách je už potrebné privolať pomoc záchranárov, v akých situáciách je lepšie privolať 112 a v akých 155. Každý žiak si vyskúšal KPR a správne uložil svojho spolužiaka do stabilizovanej polohy. Žiaci odchádzali nadšení. Aj takto sa dá stráviť hodina biológie. 

              PhDr. Zuzana Brňaková, sociálny pedagóg

              Mgr. Mária Jakubcová, učiteľka biológie

            • Počítačové múzeum

              17. 3. 2023

              Žiaci I.AG a I.BG sa 14. a 15. 3. 2023 zúčastnili exkurzie do múzea počítačov v Bratislave.

              Naša výprava začala skoro ráno na železničnej stanici v Žiline. Precestovali sme vlakom diaľku, aby sme sa do múzea dostali, ale stálo to za to. Na mieste sme sa zoznámili s prvým analógovým počítačom na Slovensku, prezreli si staršie aj novšie prístroje určené na výpočty a videli sme počítače rôznych generácií. V miestnosti s procesormi sme zistili, ako taký procesor vzniká a tiež sa zoznámili s rôznymi spôsobmi zápisu informácií.

              Po múzeu naše kroky viedli do miestneho nákupného centra, kde sme nabrali energiu a občerstvili sa a niektorí z nás navštívili centrum vedy Aurelium, aby si vyskúšali rôzne fyzikálne pokusy a videli mnoho zaujímavých exponátov.

              Exkurzia nám dala veľa nových poznatkov a zážitkov. 

               

              Celý fotoalbum I.AG tu: 

              Celý fotoalbum I.BG tu: 

              Monika Babišová, Michal Bittšanský

            • Knižná súťaž

              16. 3. 2023

              Milí knihožrúti, žiaci 3.- 9. ročníka!

               

              Aj tento rok sme si pre vás pripravili počas mesiaca marec 16 súťažných otázok. Budeme ich odkrývať postupne. 

              Je na tebe, na koľko z nich odpovieš, pri väčšom počte máš však väčšiu šancu vyhrať.

              Na stránke knižnice nájdeš jednotlivé otázky, nezabudni okrem odpovede napísať aj svoj email. 

               

              Odkaz tu:

               

            • Duchovná obnova I.BG

              13. 3. 2023

              V dňoch 7.3. a 8.3.2023 sme sa my, žiaci 1.BG, zúčastnili duchovnej obnovy. Ubytovaní sme boli v chate Makovica na Makove. S pánom kaplánom sme robili rôzne aktivity. Sledovali sme dokumentárny film o slepom Slovákovi, Jurajovi Págerovi, ktorý zdolal Mount Blanc. Pani učiteľky Sabová a Tomášová nám taktiež pripravili rôzne aktivity, vďaka ktorým sme mali možnosť viac sa spoznať. Boli to skvele strávené dva dni. Opäť máme ďalšie zážitky a nové poznatky, na ktoré budeme s radosťou spomínať.

              Text: Ela Deáková,

              Foto: Mgr. Zuzana Tomašová

            • Geografická olympiáda gymnázium

              10. 3. 2023

               

              Dňa 17.2.2023 sa uskutočnilo Z kolo geografickej olympiády, na ktorej sa online formou zúčastnilo 15 žiakov gymnázia.

              Za Žilinský kraj do krajského kola, ktoré sa uskutoční 24.3.2023, postúpili z našej školy 2 žiaci: T. Káčerík (2.AG), Š.Brezáni (3.BG).

              Všetkým zúčastneným ďakujem za účasť a postupujúcim blahoželám.

               

               

              Mgr. Gabriela Králiková

            • Všetkovedko

              8. 3. 2023

              Aj v tomto školskom roku 2022/2023 sa naši žiaci zapojili do súťaže Všetkovedko.

              O titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími bojovali naši druháci, tretiaci a aj štvrtáci, ktorí sa pridali k žiakom z celého Slovenska. Súťaž prebehla v novembri. Na našej škole to bolo 12 bojovníkov:  

              4. trieda: Ondrejčík Jakub, Adamov Šimon, Káčerik Matej, Ondrišíková Barbora, Vrábelová Michaela, Nemček Tobias, Štrbák Adam,

              3. trieda: Heroneková Sára, Duračinská Rebeka,

              2. trieda: Jancová Marína.

              Po celoslovenskom vyhodnotení v novom roku žiaci získali titul Všetkovedkov učeň a ceruzku ako darček. 

              Jancová Marína z 2.A si vybojovala titul Všetkovedko, ako najlepšia z našich a bola ocenená ceruzkou, pravítkom a príveskom. 

              Všetkým gratulujeme za dosiahnuté výsledky.

              Mgr. Kučerová Gabriela

            • Exkurzia medzipredmetových vzťahov ( NEJ, GEG, DEJ, BIO, TEV, HUV, SJL, NAB )

              7. 3. 2023

              V piatok 24. 2. 2023 žiaci druhého stupňa ZŠ nastúpili do autobusu smer Žilina – Viedeň. Na tejto trase si ôsmaci precvičili poznatky z geografie, ktoré využijú pri tvorbe projektu Cesta krajmi Slovenska. Sprievodkyňa CK nám porozprávala dejiny Rakúska a s históriou sme sa bližšie zoznámili aj pri prechádzke historickým centrom Viedne. Deviataci po spracovaní projektu 10 top miest Viedne, ktoré navštevujú turisti, mali centrum už dobre zmapované.

              Športový výkon viacerých z nás pri výstupe a zostupe jedenástimi poschodiami v Dome morí nám pripomenul hodiny telesnej výchovy. Tiež sme tu získali informácie z biológie o podmorských a tropických druhoch živočíchov.

              Pri rozchode na Stefan place sme hlboko načreli do studne vedomostí z nemeckého jazyka, aby sme nakúpili množstvo suvenírov.

              Na spiatočnej ceste sa v autobuse vytvoril spevácky zbor, ktorý nás prekvapil širokým repertoárom ľudových, náboženských piesní a kolied.

              Čerešničkou na torte bola chvíľka poézie pod taktovkou zbormajsterky p. uč. Pudišovej a jej recitačného triedneho kolektívu. Žiaci ôsmeho ročníka odrecitovali úryvky z básní Mor ho, Turčín Poničan a Marína. Všetky diela patria do obdobia tvorby slovenských romantikov. .

              Tešíme sa na nasledujúcu exkurziu, kde dostanú priestor aj ďalšie predmety ako MAT, FYZ, CHEM, THD ai.

              Heroneková, Jakubcová , Michaľaková a Pudišová

            • Úspechy žiačky našej školy na súťaži Říčanský pohár 2023

              20. 2. 2023

              Medzinárodná súťaž sa konala v Říčanoch neďaleko Prahy počas dvoch dní (18.-19.2.).

              Ema Krupíková (7.A) sa s partnerom Adamom zúčastnila súťaže v párovom tancovaní v štandarde a latine v kategórii mládež a jednu súťaž aj v kategórii dospelí. Spolu sa zúčastnili piatich súťaží a vo všetkých získali prvé miesta a s nimi cenné zlaté poháre a diplomy. Týmto reprezentovali SR a vďaka uvedeným úspechom sa im otvárajú aj ďalšie možnosti v ich tanečnej kariére. Ema je veľmi dobrá žiačka, všetok voľný čas však venuje svojej záľube. Tancuje od svojich 7-mich rokov, teda uz 6 rokov. Od augusta 2022 tancuje s partnerom v Tanečnej škole TOP dance v Žiline. Prajeme jej veľa ďalších úspechov v tancovaní aj v škole.

              Zuzana Michaľaková

            • Školský ples

              20. 2. 2023

              Dňa 3. februára 2023 sa u nás uskutočnil tradičný školský KAPA ples s názvom HVIEZDNA NOC. Žiaci tretieho ročníka si pre hostí nachystali plno zaujímavých aktivít a súťaží. Večerom nás sprevádzala moderátorská dvojica - Igor Vaško a Mária Cesneková. Program bol pestrý, videli sme naše talentované mažoretky, polnočný valčík, scénky zo známych filmov, vyhlásenie kráľa a kráľovnej plesu, ktorými sa stali Igor Vaško a Iva Šumpíková. Súčasťou programu bola aj bohatá tombola s hlavnou cenou, bezdrôtovými JBL slúchadlami. Celým večerom nás sprevádzal DJ SIGNATE, ktorý je považovaný za jedného z najlepších DJ-ov Slovenska. Žiaci sa spolu s učiteľmi veľmi dobre zabávali a vytancovali. Hostia mali možnosť odfotiť sa pri žiarivej fotostene alebo si dopriať chvíľku pokoja v chillout zóne. Večer sme si užili a stal sa z neho nezabudnuteľný zážitok <3.


              Fotky zhotovil: Jakub Hodoň, IV.AG​​​​​​​​​​​​​

              III.AG, III.BG 

            • Ján Bittšanský na návšteve KAPA

              20. 2. 2023

              V piatok, 17.2.2023 navštívil gymnázium KAPA Dr. Ján Bittšanský, kňaz Žilinskej diecézy a spolupracovník Apoštolskej nunciatúry v Bratislave. Mnohí si ho pamätáme ako tlmočníka pápeža Františka pri jeho apoštolskej návšteve Slovenska v roku 2021.

               

              Po zoznámení sa so študentmi v III. AG o. Ján ochotne hovoril o svojom životnom príbehu od detských a gymnaziálnych čias, cez štúdiá a zahraničné pobyty (Francúzsko, Mexiko, Vietnam a ďalšie) až po súčasnú službu pre svätú stolicu na apoštolskej nunciatúre v Bratislave. Jeho bohaté skúsenosti z rôznych prostredí a krajín boli inšpiratívne najmä v kontexte vnímania Božieho plánu, ktorý je väčší ako naša predstavivosť. Na záver stretnutia o. Ján predstavil inšpiratívny prístup (tzv. Malú cestu) sv. Terézie z Lisieux. O tejto francúzskej svätici písal svoju doktorskú prácu na Lateránskej univerzite v Ríme.

            • Burza informácií SŠ v Žiline

              20. 2. 2023

              Dňa 9. 2. 2023 sa žiaci 9. ročníka základnej školy zúčastnili Burzy informácií stredných škôl v Žiline. Dozvedeli sa o možnostiach štúdia, o prijímacích skúškach. Mali možnosť stretnúť sa so študentami aj profesormi daných škôl . Každá zúčastnená stredná škola mala pripravenú prezentáciu, informačné letáky aj názorné ukážky štúdia.

              Mgr. Mária Jakubcová

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie