• Aktuality

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

              7. 3. 2024

              Počas prvých marcových dní Krajské kultúrne stredisko v Žiline zorganizovalo okresné kolo postupovej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024.

               

              V I.kategórii nás reprezentovali žiaci Mia Valentína Nemček 3.A (poézia) a Bruno Kozinka 4.A (próza). V II.kategórii nás zastúpila Stella Čanigová 5.A (próza) a Zara Piková 6.A (poézia). A v III.kategórii nás reprezentoval Karol Ľupták z 9.A, ktorý si vybral ukážku z poézie.

               

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy, zapojenie sa do súťaže a literárne srdce, s ktorým bojovali vo vysokej konkurencii prednesov žiakov základných škôl žilinského kraja.

               

              Nech sa vám darí.

            • Ručné práce v 5.A…

              6. 3. 2024

              Chlapčenská časť našich piatakov prejavila kus zručnosti na hodine techniky. 😃

              Pomocou šitiasi vytvárali svoje zvieratká. Niektorí veru prekvapili svojou snahou a šikovnosťou a s ihlou a nitkou vedeli obratne narábať. Len tak ďalej chlapci. ☺

            • Mesačné športové výzvy na škole pokračujú.

              6. 3. 2024

              Aj v marci čaká žiakov a zamestnancov školy nová výzva - ANGLIČÁKY. Ich úlohou bude urobiť čo najviac opakovaní za 1 minútu.

              Víťazmi februárovej výzvy a v pozícii PLANK najdlhšie vydržali:

              1.stupeň: 450 sekúnd Rastislav Strieženec (2.A), 230 sekúnd Aneta Lúčanová (4.A),

              2.stupeň 390 sekúnd Jakub Schneider (9.A), 290 Lara Piková (9.A),

              GYM: 227 sekúnd Klára Anna Jakubová (1.AG), 390 sekúnd Pavol Gavlas (2.AG)

              a zo zamestnancov opäť Silvia Frišová (360 sekúnd).

              Gratulujeme.

              Športu zdar. 

            • Ako druháci repku vytiahli…

              6. 3. 2024


              Naši druháci sa na hodinách slohu venovali dramatizácii známej rozprávky Ťahal dedko repku…Po úvodnom zoznámení sa s rozprávkou, nasledovali skupinové aktivity na správne časové zoradenie deja podľa obrázkov, viet a vymýšľanie rýmov. Deti si sami pripravili a nacvičili krátke divadielko s maskami. Z vytiahnutej repky sa všetci veľmi tešili.

              🤗🥕👴🏻👵👧🏻🐕🐈🐀

            • Krížová cesta v Nezbudskej Lúčke

              5. 3. 2024

              Počas aktívnej duchovnej obnovy, ktorou sprevádzal náš pán kaplán Miško, absolvovali všetci zamestnanci Kapy výlet do Nezbudskej Lúčky.  V miestnom Dome smútku sme začali svätou omšou. Nasledoval presun po turistickej značke smerom k zrúcanine Starhradu, kde sme sa po čase odklonili doľava. V tomto mieste, mierne do kopca, začínajú okolo cesty jednotlivé zastavenia Krížovej cesty, ktoré sme prešli spolu s Ježišom. Okrem duchovného naplnenia, nás cestou sprevádzali malebné výhľady na okolitú prebúdzajúcu sa prírodu a známy hrad Strečno. Ďakujeme vedeniu školy aj p.kaplánovi za zorganizovanie tohto pekného duchovného zážitku.

            • Anglický jazyk u prváčikov

              20. 2. 2024

              Vo štvrtok sa naši maturanti (4. AG) stali na jednu hodinu učiteľmi anglického jazyka u našich prváčikov na základnej škole a pripravili si pre nich rôzne aktivity.

              Obe skupinky si hodinu nielen užili, ale vznikli aj nové kamarátstva medzi najmladšími žiakmi na základnej škole a najstaršími študentami na gymnáziu.

              Takúto skvelú hodinu si všetci radi v budúcnosti zopakujeme.

            • Vyučovanie v maskách

              19. 2. 2024

              Čas karnevalu a zábav sme si na našom gymnáziu pripomenuli aj tento rok a to prostredníctvom vyučovania v maskách. Mnohí študenti využili svoju kreativitu a premenili sa na rozprávkové postavičky, akčných hrdinov, či dokonca aj na riaditeľa školy. 

              Najlepšie a najzaujímavejšie masky si spomedzi všetkých vybrala aj špeciálna porota. Všetci výhercovia boli následne odmenení sladkou odmenou.

              Výherné masky:

              Najlepšia maska – postava z filmu IT

              Najlepšia skupinová maska – postavy z filmu SHREK

              Najkurióznejšia maska – JANEKOVCI

               

              Ďakujeme všetkým študentom, že sa zapojili a aj týmto spôsobom spríjemnili vyučovanie. Poďakovanie patrí aj členom školského parlamentu, ako aj členom komisie, ktorí sa na celej akcii podieľali.

            • AKO SME SA UČILI POROZUMIEŤ IKONÁM

              18. 2. 2024

              Jeden slnečný piatok sa trieda 1.AG vybrala počas hodiny umenia a kultúry na výstavu Ikon. Výstava niesla názov „ Svätosť ako ovocie svätého ducha.“

              Naši študenti si mohli pozrieť zaujímavé ikony, ktorých väčšina pochádza z Ruska, Grécka, Bulharska či Rumunska. Na prednáške sa dozvedeli ako sa ikony píšu, na aké drevo sa píšu, aká je symbolika farieb a mnoho ďalších informácií.

              Bol to príjemne strávený čas a hodiny v teréne len obohatili výučbu umenia a kultúry.
               

                                                                                                     Mgr. Gabriela Králiková

            • Jarné prázdniny

              18. 2. 2024

              Od zajtra, 19. februára začínajú žiakom a študentom žilinského kraja jarné prázdniny, ktoré budú trvať do 23. februára. V škole sa opäť stretneme v pondelok 26. februára. Všetkým prajeme krásne prázdniny.

            • Popolcová streda na Kape....

              16. 2. 2024

              Popolcová streda je v kresťanskom kalendári začiatkom veľkého pôstu. Súčasne je to aj koniec fašiangového obdobia. V tento deň, ktorý je dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitého pokrmu, kňaz značí popolom kríže na čelá veriacich.  My (detičky z materskej školy, žiaci ZŠ a študenti gymnázia) sme sa na Popolcovú stredu stretli v kaplnke, kde nás náš pán kaplán Miško pomazal popolom ako znamenie pokánia pred Bohom. Pán Boh nás stredajšími slovami prvého čítania prosí: „Obráťte sa ku mne celým srdcom, pôstom, plačom…..“ Nech nastávajúce pôstne obdobie prežijeme v pokoji a v stíšení sa.

              Mgr. Jančová Marcela

            • Zemetrasenie v 5.A…

              16. 2. 2024

              Naši piataci na hodine geografie, s p.uč. Jakubcovou, testovali seizmografy, ktoré si vyrobili doma. Na hodinách sa momentálne venujú sopkám a litosferickým doskám. Simulovali zemetrasenia, vznikajúce pri erupciách a pohyboch dosiek, ktorých silu sa snažili zaznamenať na svojich prístrojoch. Potom si všetky vedomosti o učive overili “v sopečnom pexese”.


              Mgr. Jančová Marcela

            • Karnevalový deň na Kape…

              15. 2. 2024

              V piatok, 9. februára 2024 sa konalo na našej Kape karnevalové vyučovanie. Vo všetkých triedach (od materskej školy po gymnázium) sa to hemžilo zvieratkami, princeznami, vojakmi, tanečnicami, ninjami, mušketiermi, superhrdinami či inými úžasnými a nápaditými maskami. Deti boli neuveriteľne kreatívne. Zahanbiť sa samozrejme nedali ani pani učiteľky, ktoré sa ku karnevalovému dňu s radosťou pridali.

               

              Mgr. Marcela Jančová

            • Lyžiarsky výcvik

              13. 2. 2024

              Náš lyžiarsky výcvik, pri ktorom nás neodradilo ani zlé počasie sme si užili naplno. Mnohí prekonali svoj strach, limity a naučili sa nové zručnosti. Volné chvíle sme trávili na penzióne Zornička, v ktorom nás čakalo vždy chutné jedlo a zaujímavý program. Zažili sme aj úžasný wellnes, večerné lyžovanie či korčulovanie.

               

              Ďakujeme inštruktorom za ochotu a trpezlivosť s nami.

               

              Vaša 8.A./9.A.

            • Duchovná obnova

              13. 2. 2024

              V utorok, 30.01., sme mali my, štvrtáci, duchovnú obnovu s pánom kaplánom. Rozprávali sme sa o svätom otcovi Františkovi. Lepšie sme spoznali nielen jeho,ale aj seba navzájom. Svoje vedomosti sme využili pri kvíze. Bolo nám veľmi dobre. Už sa tešíme na ďalšie stretnutie.

            • Opäť na našej škole prebiehajú mesačné výzvy.

              10. 2. 2024

              V mesiaci december sme sa zamerali na zlepšenie kondície a  koordinácie. Úlohou športovcov bolo preskočiť cez švihadlo čo najviac krát za 1 minútu. Víťazmi decembrovej výzvy a najviac preskokov sa podarilo: 1.stupeň ZŠ: 99 preskokov, Mia Valentína Nemček (3.A), 2. stupeň ZŠ: 151 preskokov,  Lilien Sikelová (6.A), GYM: 196 preskokov, Michal Fuchs (II.AG) a zamestnanec: 93 preskokov, Silvia Frišová.

              Víťazmi januárovej výzvy a najdlhšie vo vise vydržali: 1.stupeň: 129 sekúnd Sára Heroneková (4.A), 71 sekúnd Andrej Hujík (4.A), 2.stupeň 195 sekúnd Laura Remeková (6.A), 245 sekúnd Matúš Labuda (6.A), GYM: 233 sekúnd Nastastia Kalinková (3.AG), 217 sekúnd Matúš Brezáni (1.AG) a zamestnanec: Simona Martášková (130 sekúnd).

              Gratulujeme.

              Vo februári sa zameriame na posilnenie celého tela, najmä svalstvo trupu. Výzva PLANK nie je časovo ohraničená. Stačí vydržať v podpore na predlaktiach čo najdlhšie. Súťaží sa v kategóriach 1. a 2. stupeň ZŠ, GYM a zamestnanec do 29. februára. Testovanie prebehne počas hodín TSV alebo v ŠKD.

               

              Športu zdar.

               

               

            • Ako druháci „zablúdili“ na Krajský súd

              10. 2. 2024

              Posledný januárový deň, 31.1.2024, sa žiaci 2.AG vybrali na Krajský súd v Žiline, aby zažili súdne pojednávanie, s ktorým sa dovtedy stretli len teoreticky na hodinách občianskej náuky. Zúčastnili sa odvolacieho súdneho procesu z trestného práva, a tak mohli vidieť prácu senátu súdu, prokurátorky, či obhajcu, ale aj si vypočuť, ako sa pracuje s Trestným zákonom. Myslím si, že pre žiakov to bola veľmi dobrá skúsenosť a právo sa mohli učiť priamo na súdnom pojednávaní.


              Mgr. Gabriela Králiková

            • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024

              30. 1. 2024

              Počas januárových týždňov prebiehali v triedach umelecké prednesy básní a próz detských autorov. Zástupcovia tried sa v prednese  literárnych ukážok prezentovali v školskom kole recitačnej súťaže vo štvrtok, dňa 25. januára. Tento rok sa uskutočnilo, pod vedením p.uč. Mihovej. Zazneli slová poézie aj prózy. Väčšinou boli prednesené práce známych slovenských autorov detskej tvorby, ale objavili sa aj zahraničné ukážky. Súťaž bola zameraná na 2.- 4. ročník ZŠ.  

              V próze sa predstavili a úspešne umiestnili:

              1.  Bruno Kozinka 4. A 
              2.  Laura Ondrišíková 2.A 
              3.  Olívia Motyková 2.A

              V poézii sa predstavili a úspešne umiestnili:

              1. Mia Valentína Nemček 3.A 
              2. Juliana Rajská 4.A
              3. Dávid Záň 3.A 

              Výhercom aj všetkým zúčastneným blahoželáme a ďakujeme za účasť.  Mii Nemčekovej, ktorá predniesla od F.Rojčeka – Škriepky v učebnici matematiky a Brunovi Kozinkovi, ktorý vystúpil s ukážkou od G.Rodariho – Neviditeľný Tonio,  želáme veľa úspechov na okresnom kole, kde budú  našu školu reprezentovať!

               

                                                                                                                                 Mgr. Jančová M.

               

            • Teším sa na stredu...

              29. 1. 2024

              Sedím si vo štvrtok na obede a príde ku mne jedno menšie dieťa. ."Nech už je zase streda! Ja chcem ísť opäť do knižnice."

              Usmejem sa.  Jej meno si síce nepamätám, ale viem, že v knižnici bola deň predtým.  A situácia sa opakovala aj v piatok pri obede. "Prišla ku mne a hovorí: "Ja sa už tak teším na stredu."

              Je tu teda pozvanie pre každého, tak pre najmenšieho ako i stredoškoláka či dospelého, prísť si vybrať z viac než dvetisíc kníh.

              A samozrejme, streda môže byť i v iné dni. Stačí sa dohodnúť vopred.

              Teší sa na vás

              p.  uč. Rybárová Alena

            • Duchovná obnova 1.A

              25. 1. 2024

              V utorok, 16. 1. 2024, vymenili prváci učenie sa v triede za duchovnú obnovu v budove N3. Ráno začali svätou omšou v školskej kaplnke. Potom sa presunuli do N3 a po ceste stihli aj jemnú guľovačku .  

              Témou bola Babylonská veža.  Deti tancovali, súťažili, zisťovali informácie o spolužiakoch, pozreli si film, hádali hádanky a tvorili vežu. Bolo nám veľmi dobre. Ďakujeme za krásny čas strávený spoločne.

              Mgr. Lakatošová 

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie