• Aktuality

            • Biblická olympiáda – školské kolo ZŠ

              8. 2. 2023

              V pondelok 30. 1 sa uskutočnilo školské kolo biblickej olympiády na základnej škole.

              Školského kola sa zúčastnilo 8 žiakov, ktorí mali vypracovať testy na prečítané knihy Ester, Nehemiáš, Judita a Prvý Petrov list.

               

              Prvé miesto získala Laura Lakatošová (8.A)

              Druhé miesto získala Sofia Horníčková (9.A)

              Tretie miesto získala Klára Lakatošová (6.A)

               

              Dievčatá postupujú do dekanátneho kola.

              Ďakujeme všetkým zúčastneným a dievčatám v dekanátnom kole držíme palce.

              Zuzana Tomašová, Gabriela Galčeková

            • ERASMUS+ INTENZÍVNY KURZ PRE UČITEĽOV NA KRÉTE

              8. 2. 2023

              V dňoch 15.10. až 22.10.2022 sa vyučujúci Mgr. Jakub Krenželák,  Mgr. Alena Rybárová a Mgr. Mária Straňanková zúčastnili v rámci programu ERASMUS+ intenzívneho kurzu pre učiteľov na gréckom ostrove Kréta, s názvom „Zlepšenie medzikultúrnych zručností a zručností v oblasti riadenia projektov“, ktorý mal za cieľ oboznámiť účastníkov s projektami Európskej únie a nadviazať nové partnerstvá s európskymi školami.

              Naučili sme sa, aký je rozdiel medzi krátkodobými a dlhodobými projektami, čo znamená akreditácia, čo je dôležité pri uchádzaní sa o financie na projekty, ako ich účtovať, aké aktivity možno s inými školami vytvárať. 

              Podarilo sa nám dohodnúť návrh jedného krátkodobého projektu so školou v Nemecku v meste Düsseldorf. Napísali by projekt, ktorého súčasťou by sme boli i my. Návrh realizácie je školský rok 2023/2024.​​​​​​​

              Okrem poznatkov z obsahu vzdelávania tohto seminára sme uvítali i možnosť intenzívne používať nemecký jazyk.

              Mgr. Jakub Krenželák a Mgr. Alena Rybárová

            • Biblická olympiáda na gymnáziu

              7. 2. 2023

               

              V piatok 3. februára 2023 sa na gymnáziu uskutočnilo školské kolo biblickej olympiády, na ktorom sa zúčastnilo 17 študentov.

              Víťazom sa stal Andrej Štaffen (I.BG),

              druhá skončila Alžbeta Mária Jakubová (II.AG)

              a tretie miesto obsadila Zuzana Strašíková (III.AG).

              Títo traja študenti zároveň postupujú na dekanátne (okresné) kolo biblickej olympiády.

              Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšej súťaži.

              -gg, zm, jh-

            • Stolno-tenisový turnaj na gymnáziu

              6. 2. 2023

              ​​​

              ​​Obľúbený „chodbový“ šport na našej škole dostal priestor aj v serióznom formáte turnaja v dňoch 26.-30. januára 2023. Do turnaja sa zapojilo 12 gymnazistiek a gymnazistov. V základnej časti odohral zápas každý s každým, čo vygenerovalo Final Four skupinu. V tejto finálovej časti turnaja sa odohrali zápasy na tri víťazné sety. Po dramatickom finále je poradie gymnaziálneho turnaja nasledovné:

               

              1. Martin Vríčan

              2. Ľubica Rybárová

              3. Damián Deket

              4. Michal Kováč

               

              Srdečne blahoželáme víťazom a tešíme sa na rozvoj stolného tenisu na našej škole.

              J. Hrkút 

            • Hviezdoslavov Kubín 2. - 4. ročník

              3. 2. 2023

               

              Dňa 31.1.2023 sa uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína roč. 2. - 4. ZŠ v 4.A triede. Všetci zúčastnení preukázali veľkú odvahu a talent. Po neľahkom rozhodovaní sa porota v zložení Mgr. Holešťáková, Mgr. Lakatošová a Mgr. Kučerová rozhodla nasledovne:

              Próza:

              1. miesto: Bruno Kozinka (3.A)

              2. miesto: Tobias Nemček (4.A)

              3. miesto: Magdaléna Michaľaková (4.A)

               

              Poézia:

              1. miesto: Mia Nemček (2.A)

              2. miesto: Alexandra Kráľovičová (2.A)

              3. miesto: Rebeka Duračinská (3.A)
               

              Víťazi boli ocenení knihou, perom a všetci sladkosťou. Všetkým deťom gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!​​​​

              Mgr. Kučerová G. 

            • Milá KAPA rodina

              1. 2. 2023

               

              ​​​​​​​

              ​​​​​​​

              dnes, v prvý deň 2. polroka prišlo k ďalším zmenám v kolektíve učiteľov a ja som vám sľubil, že vás o nich budem priebežne informovať. Ide o tieto zmeny :

              riaditeľ školy : Mgr. Janek Július

              zástupkyňa pre gymnázium : Mgr. Michaľaková Zuzana

              učiteľka v 2.A : PaeDr. Buková Petra

              učiteľka v triede Včielky : Simona Martášková

              učiteľ Matematiky na gymnáziu : RNDr. Jozef Fiflík

              učiteľka Matematiky na základnej škole : RNDr. Magdaléna Fiflíková

              učiteľka Náboženstva a Slovenského jazyka : Mgr. Lenka Kyzeková

              učiteľka Nemeckého jazyka : Mgr. Gabriela Zajvaldová

              špeciálna pedagogička : Mgr. Miroslava Trlíková

              Pedagogický kolektív je týmto kompletný a plne kvalifikovaný. Všetkým novým zamestnancom želáme veľa úspechov v práci !

            • Lyžiarsky výcvik

              23. 1. 2023

              Namáhavý, častokrát únavný, no napriek tomu zábavný týždeň, počas ktorého sa mnohí niečo nové naučili. Týmito prívlastkami pomenovali a zhodnotili svoj lyžiarsky výcvik na Donovaloch študenti prvého a druhého ročníka Gymnázia Spojenej školy Kráľovnej pokoja.

              Tak, ako to už býva každý rok, málokomu sa chce ísť a vrátiť sa do rozbehnutého školského kolotoča, ktorý naberá na obrátkach a vrcholí práve po vianočných prázdninách v podobe polročných písomiek a skúšaní. Tento rok si však študenti I.AG, I.BG a II.AG čas bez písomiek predĺžili o týždeň a aj keď ich napokon ich vyučujúci, nedočkaví, kedy už budú môcť svojich študentov preveriť z ich vedomostí, v škole počkali, študenti si lyžiarsky výcvik pochvaľujú a neľutujú, že čas ktorý mohli stráviť pripravovaním sa na nástrahy, ktoré každý polrok škola prináša, strávili spolu so svojimi pedagógmi a inštruktormi na lyžiach, či na snowboarde.

              V pondelok 9. januára, o 8:00 ráno sa všetci študenti a ich dozor konajúci učitelia stretli v školskom areáli a o 9:00 a za upršaného počasia vyrazili smerom na Donovaly. Po príchode na penzión Zornička však vyhliadky na ideálne počasie a zasnežené svahy nevyzerali príliš reálne. Prvý deň teda študenti strávili na penzióne a čas si vyplnili teoretickou prípravou na lyžiarsky výcvik, oddychom a voľnočasovými aktivitami. Študenti si to však vynahradili už počas druhého dňa a vďaka snehovej nádielke si užili lyžovačku počas ďalších dní naplno. Okrem snowboardovania a lyžovania v strediskách Donovaly-Zahradište a Nová Hoľa, si žiaci vo večerných hodinách mohli spríjemniť čas aj korčuľovaním sa na verejnom klzisku, ktoré sa nachádzalo hneď pred ich penziónom a samozrejme aj vlastnými aktivitami či hraním ping-pongu nielen v spoločnosti svojich spolužiakov, ale aj svojich vyučujúcich, ktorí taktiež prispievali do programu svojimi aktivitami. Po náročných dňoch na svahu, študentov potešil aj oddychový deň, počas ktorého sa študenti vybrali na turistiku, či do wellnessu.

              V piatok v poobedňajších hodinách sa študenti vrátili do Žiliny. Všetci zhodnotili lyžiarsky výcvik veľmi pozitívne a mnohí by si lyžovačku predĺžili o niekoľko dní. Okrem skvelého počasia na tom však mali zásluhu aj ich pani učiteľky Hrkútová, Králiková, Hrmelová, a páni učitelia Janek, Krenželák a Hriník, ktorý sa na výcviku zúčastnili a študentom zabezpečili naozaj nezabudnuteľný týždeň. Samozrejme poďakovanie patrí aj inštruktorom Betke, Rasťovi, Matúšovi, Ondrejovi a Maťovi, vďaka ktorým mnohí zlepšili svoje zručnosti v rámci lyžovania a snowboardovania a zároveň sa na svahu nikdy nenudili. Osobitné poďakovanie patrí aj pánovi dekanovi Pavlovi Gerovi, ktorý bol počas celého týždňa študentom a učiteľom k dispozícií a aj jeho zásluhou sa mohli zúčastniť na spoločných modlitbách a omšiach. Ďakujem patrí aj penziónu Zornička a jeho zamestnancom, ktorí nám zabezpečili skvelé ubytovanie. V neposlednom rade patrí poďakovanie Pánu Bohu za to, že všetci zúčastnení mohli výcvik prežiť pod jeho ochranou a zdraví sa z neho vrátiť.

              Veronika Laurenčíková, 2.AG

            • Maratón prevencií Šikany a kyberšikany je za nami!!!

              16. 1. 2023

              V celom týždni od 09.01.2023 do 13.01.2023 absolvovali naši žiaci 5., 6., 7., 8. a 9. ročníka zážitkové formy preventívnych stretnutí zameraných na problematiku šikanovania a kyberšikanovania. Pod vedením odborníkov z Oddelenia prevencie, životného prostredia a správy Mestskej polície Žilina a študentmi  Fakulty bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity sa naši žiaci dozvedeli zaujímavé informácie o danej problematike. Žiakov problematika veľmi zaujala a do diskusie sa aktívne zapájali. Zistili aké správanie je prijateľné, aké nie a aké je trestne stíhateľné. Zistili akým spôsobom možno zaistiť dôkazy, kde vyhľadať pomoc i to ako si zabezpečiť svoje účty na sociálnych sieťach a eliminovať tak riziko stať sa obeťou nepríjemných útokov. S prevenciami nekončíme, vo februári pokračujeme... už teraz sa tešíme J

               

              Aj takéto stretnutia je možné zrealizovať, vďaka podpore Národného projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.

              PhDr. Zuzana Brňaková, sociálny pedagóg

            • Projektové online stretnutie so stredoškolákmi z USA

              3. 1. 2023

              Ešte pre Vianocami (14.12.2022), sme stihli ďalšie online stretnutie so stredoškolákmi z USA v rámci projektu United Planet.

              Naši prváci gymnazisti a stredoškoláci z John Adams College (Cleveland, Ohio) debatovali o vojne a mieri aj na podklade kapitoly Spin z knihy Tima O’Briena s názvom The Things They Carried. Okrem interpretácie vojnových skúseností Tima O’Briena z Vietnamu sme diskutovali aj aktuálnu situáciu na Ukrajine a jej dôsledky.

              Lucia a Ján Hrkútovci

            • Kreatívny adventný deň u štvrtákov

              21. 12. 2022


              Utorok 20.12.22 si štvrtáci pripomenuli a vyskúšali vianočné tradície. Trieda sa premenila na vianočnú dielničku – maľovali medovníčky, robili sviečky zo včelích voskových plátov. Atmosféru im spríjemňovala vianočná hudba, pozreli si peknú rozprávku a obdarili sa darčekmi, ktoré museli vytvoriť. Na záver modlitbou pri stromčeku poďakovali za spoločné chvíle.

              Mgr. Kučerová Gabriela

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

              21. 12. 2022

               

              Nasa škola sa zapojila po predadventnej výzvy  a tak sme sa stali súčasťou zbierky, ktorá sa na Slovensku konala už piatykrát.

              Na ich stránke aj plagátoch sme čítali...inšpirovali sme sa...

              Potešme i tieto Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca! Mali by obsahovať z každého trošku: niečo sladké, slané, mäkké, teplé, voňavé, na zábavu i zo srdca.

              Spolu v celej škole sa nám podarilo poskladať 47 nadherných krabičiek a odovzdať ich kontaktnej osobe a tá ich s láskou odovzdala do vybraného domova dôchodcov. 

              Vďaka všetkým darcom,tvorcom a pomocníkom!

              Nadšené katechétky Zuzky 

            • Pytagoriáda 2022/2023 – vyhodnotenie školského kola

              19. 12. 2022

              V dňoch 7. a 8. decembra 2022 sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda na 1. stupni aj na 2. stupni prezenčne – počítali sme v škole.

               

              Mená a výsledky úspešných riešiteľov 1. stupňa ZŠ:

              Schneiderová Ester 4.A 21 bodov

              Kačerík Marek 4.A 21 bodov

              Káčerík Matej 4.A 20 bodov

              Ondrišíková Barbora 4.A 20 bodov

               

              Mená a výsledky úspešných riešiteľov 2. stupňa ZŠ:

              Lakatošová Klára 6.A 18 bodov

              Káčerík Tomáš 8.A 18 bodov

              Lakatošová Laura 8.A 13 bodov

               

              Úspešní riešitelia sa v marci 2023 zúčastnia okresného kola Pytagoriády. Srdečne im gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

              Mgr. Gabriela Kučerová a Mgr. Zuzana Michaľaková

            • Matematická olympiáda

              19. 12. 2022

               

              Tradičná a veľmi náročná matematická súťaž – Matematická olympiáda, má na našej škole úspešného riešiteľa domáceho aj školského kola v kategórii A.

              Je ním Andrej Lukáčik z 3. AG (v školskom kole 15 bodov z 18 bodov).

              Školské kolo sa uskutočnilo 6. 12.2022.

              Krajské kolo MO sa uskutočnilo 10.januára 2023 a Andrej bol aj v tomto kole úspešným - umiestnil sa na 3.-4. mieste.

              Srdečne mu blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj naďalej.

              Mgr. Zuzana Michaľaková

            • Súťaž FINNkvíz

              19. 12. 2022

               

              Nadácia NN ľuďom pripravila súťaž pre študentov na stredných školách. Jedným z účelov tejto nadácie je podporovať vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti. Súťaž bola pre študentov 1. a 2. ročníka stredných škôl.

              Za našu školu nás reprezentovala Alžbeta Jakubová z 2.AG

              Súťaž sa konala online dňa 22.11.2022. Súťažiaca sa umiestnila na krásnom 37.mieste spomedzi 940-tich súťažiacich.

              Srdečne jej gratulujeme k úspechu.

              Mgr. Zuzana Michaľaková

               

            • Riaditeľské voľno 22. 12. 2023 pre ZŠ a GYM

              16. 12. 2022

              Riaditeľka Spojenej školy Kráľovnej pokoja v Žiline v zmysle § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a v zmysle vyhlášky 231/2009 §3, ods. 9 Z. z., oznamuje, že bude poskytnuté žiakom

              Základnej školy Kráľovnej pokoja a Gymnázia Kráľovnej pokoja

              dňa 22. 12. 2022

              riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

              Obedy na tento deň boli žiakom automaticky odhlásené.

              Rodičia žiakov 1. až 5. ročníka ZŠ môžu prejaviť záujem o službu v Školskom klube detí, ktorá bude poskytnutá 22. 12. 2022 v čase od 7.00 do 16.00 hod.

              Ing. Anastázia Strečková

            • Červené stužky sú symbolom 1. decembra - Svetového dňa boja proti AIDS

              16. 12. 2022

              ​​​​​​
              AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Šestnásty ročník kampane Červené stužky vyvrcholil 1. decembra 2022 – na Svetový deň boja proti AIDS. Študenti druhého ročníka si pripravili prezentácie o ochorení AIDS a HIV. Počas novembra ich prezentovali žiakom základnej školy – v šiestom, siedmom, ôsmom a deviatom ročníku. Žiaci sa prostredníctvom prezentácie dozvedeli o závažnom ochorení AIDS, ktoré spôsobuje vírus HIV. Dozvedeli sa zaujímavé fakty, spôsoby nákazy, možnosti liečby choroby AIDS a hlavne ako predísť nákaze HIV, nakoľko prevencia a osvetová práca je veľmi dôležitá, hlavne v súvislosti s infekciou HIV, aby vyrastala zodpovedná, vzdelaná a životaschopná generácia. AIDS, ako celosvetový problém, nemôže nechať nikoho ľahostajného. Okrem prezentácií mali pre žiakov pripravené aj kvízy a aktivity k danej problematike.


              Aj KAPA sa zapojila do tejto celosvetovej kampane nosením Červených stužiek boj protitejto zákernej chorobe.

              Študenti 2.AG
              Mgr. Gabriela Galčeková

            • Vianočná pošta pre seniorov

              15. 12. 2022

               

              Žiaci I.AG a I.BG sa v rámci predmetu Umenie a kultúra v advente zapojili do iniciatívy Vianočná pošta 2022, ktorú každoročne organizuje OZ Pohodovo. Spoločne vyrobili 53 vianočných pohľadníc pre seniorov z Tomášova a z Liptovského Mikuláša. Veríme, že ich pozdravy a priania potešia a spríjemnia im vianočné sviatky.

              Foto: Mgr. Sabová, Mgr. Galčeková

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie