• Aktuality

            • Hviezdoslavov Kubín

              19. 3. 2024

              Naplnení silou myšlienky, váhou emócie a krásou ľudskej reči sme sa v pondelok 18. marca vrátili z regionálneho kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V IV. kategórii nás reprezentovali dvaja talentovaní žiaci gymnázia: Michal Kováč v próze a Anna Mária Jančiová v poézii.Zo súťaže sme si odniesli nielen mimoriadny kultúrny zážitok, ale aj ocenenie: Anička vyhrala krásne tretie miesto.

              Gratulujeme a obom ďakujeme!

            • Beseda s odborníkmi - Šikana/Kyberšikana

              19. 3. 2024

              Drogy a Trestnoprávna zodpovednosť.

              13.03.2024 do našej školy opäť zavítali odborníci z Oddelenia prevencie, životného prostredia a správy Mestskej polície Žilina a v spolupráci so študentkou Fakulty bezpečnostného inžinierstva, ŽU pripravili pre našich žiakov 5. a 8. ročníka diskusné prednášky na zaujímavé témy. Pre piatakov to boli témy Šikana a Kyberšikana, pre ôsmakov Drogy a Trestnoprávna zodpovednosť.Naši žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie. Zistili aké správanie je prijateľné, aké nie a aké je trestne stíhateľné. Zistili akým spôsobom možno zaistiť dôkazy, kde vyhľadať pomoc i to ako si zabezpečiť svoje účty na sociálnych sieťach a eliminovať tak riziko stať sa obeťou nepríjemných útokov.Žiaci ôsmeho ročníka sa dozvedeli aj o negatívnych účinkoch legálnych či nelegálnych drog, čím zároveň prirodzene nadviazali na problematiku trestnoprávnej zodpovednosti.Piatakov aj ôsmakov téma zaujala a do diskusie sa aktívne zapájali a my sa už teraz tešíme na ďalšiu spoluprácu s preventistkami z Mestskej polície Žilina, či študentami FBI ŽU.

               

              PhDr. Zuzana Brňaková, sociálny pedagóg

            • Marec - mesiac knihy na 1.stupni ZŠ

              14. 3. 2024


              Pri príležitosti mesiaca kníh, pripravili pani učiteľky z prvého stupňa projektové vyučovanie Deň s knihou. Žiaci sa striedali na 4 stanovištiach,  ktoré boli zamerané na aktivity súvisiace s knihami. Spoznávali slovenských detských autorov, ich najznámejšie knihy, lúštili knižné tajničky, dramatizovali rozprávku, vytvárali svoje vlastné jarné leporelo. Zapojili sa do maratónu, nie však bežeckého🏃🏽‍♂️, ale čitateľského📖🤗. Na jednom stanovišti sa deti stali sami autormi farebných príbehov, ktoré potom prezentovali pred spolužiakmi. Veď hovorí sa: „Existuje veľa ciest, ako obohatiť detský svet. Láska ku knihám je tou najlepšou zo všetkých.“

              Tak…Čítaniu zdar!

            • Ačkové preteky Slovenský pohár Boulder

              12. 3. 2024

              8.marca sa v Starej Ľubovni uskutočnili Ačkové preteky Slovenský pohár Boulder .
              Naše spolužiačky z 2.A ZŠ Adélka Jancová (K2 lezecká stena) a Olívia Hoterová (La Skala)  sa úspešne prezentovali na tejto súťaží. Pre pretekárov bolo pripravených 8 náročných ciest. V časovom limite hodina a pol museli vyliezť čo najviac topov (vrcholov), prípadne aspoň zónu (určenú výšku steny).
              Olívia obsadila krásne 2.miesto a Adelka 6.miesto obe v kategórií U10.

              Tešíme sa spoločne s nimi, gratulujeme im a prajeme veľa potešenia a úspechov v ďalšom súťažení ! 

              Bouldering je disciplína športového lezenia, pri ktorom sa lezie bez lana prevažne v prírode na skalných blokoch alebo nízkych skalách niekoľko metrov nad zemou. Názov pochádza z anglického slova boulder („balvan“). Žilinčanom sú k dispozícií tri bouldrové centra na umelej stene :).

            • Biblická olympiáda na 2.stupni

              12. 3. 2024

              Minulý týždeň na našej škole prebehlo na druhom stupni ZŠ kolo Biblickej olympiády. Zúčastnili sa ho zástupcovia všetkých tried od najmladších účastníkov piatakov až po deviatakov. Napriek náročnosti sa tejto súťaže veľmi dobre zhostili naši piataci.


              Ďakujeme všetkým účastníkom za ich nasadenie a štúdium a víťazom Katke Michaľákovej, Veronike Trúchlej a Dušanovi Bielkovi prajeme veľa úspechov na dekanátnom kole.

            • Písomné maturity...

              12. 3. 2024

              Dnešným dňom začínajú naši maturanti svoju prvú časť skúšky dospelosti – písomné maturity. Tento, pre nich určite významný míľnik v živote, začali spoločným slávením svätej omše v školskej kaplnke, pri ktorej si maturanti vyprosovali dary Ducha Svätého. Pán kaplán Michal ich vo svojom príhovore povzbudil a poprial im veľa pokoja a múdrosti. Aj my všetkým štvrtákom držíme palce, želáme pevné nervy, veľa šťastia a úspešné zvládnutie externej časti maturitnej skúšky.

            • MDŽ

              8. 3. 2024

              Dnes pán riaditeľ potešil ženskú časť kolektívu na Kape milým kvietkom. Ďakujeme❤️🌹❤️

            • Druháci v Považskej galérii....

              8. 3. 2024

              Naši druháci navštívili Považskú galériu, kde si prezreli stálu expozíciu tvorby jedného z našich najvýznamnejších umelcov maliara, grafika, kresliara, ilustrátora a pedagóga Vincenta Hložníka. Je to rodák z blízkého okolia zo Svederníka. Vincent Hložník bol hlboko veriaci, citlivý a vnímavý človek, čo sa odráža aj v jeho tvorbe. Výstavou nás sprevádzala milá p.sprievodkyňa, s ktorou druháci prechádzali rôzne aktivity a úlohy zamerané na vnímanie farieb, svetla a pocitov. Sami sa stali na chvíľu umelcami a vytvárali abstraktné obrazy, ktoré následne prezentovali pred spolužiakmi. Ďakujeme Považskej galérii za možnosť absolvovať tento vzdelávací program z oblasti výtvarného umenia, prispôsobený veku dieťaťa.

            • Expert Geniality Show

              7. 3. 2024

              Dňa 28.11. sa 15 žiakov našej školy zapojilo do celoslovenskej súťaže Expert Geniality Show.

               

              Každý žiak riešil súťažné otázky v dvoch témach, ktoré si zvolil.

              V kategórii 1. a 2. ročník gymnázia získali žiaci nasledovné ocenenia:

              Matej Cinko (II.AG) - Expert na tajomstvá prírody

              Karolína Hanzelová (II.AG) - Expert na mozgolamy

              Adrian Njamma (I.AG) - Expert on English

               

              V kategórii 3. a 4. ročník gymnázia boli ocenení títo žiaci:

              Šimon Jaroš (IV.BG) - Expert on English

              Matúš Minjarík (IV.BG) - Expert on English

              Okrem toho sa Matej Cinko a Šimon Jaroš umiestnili v celkovom poradí medzi 25% najlepšími žiakmi a tak získali titul TOP Expert.

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

              7. 3. 2024

              Počas prvých marcových dní Krajské kultúrne stredisko v Žiline zorganizovalo okresné kolo postupovej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024.

               

              V I.kategórii nás reprezentovali žiaci Mia Valentína Nemček 3.A (poézia) a Bruno Kozinka 4.A (próza). V II.kategórii nás zastúpila Stella Čanigová 5.A (próza) a Zara Piková 6.A (poézia). A v III.kategórii nás reprezentoval Karol Ľupták z 9.A, ktorý si vybral ukážku z poézie.

               

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy, zapojenie sa do súťaže a literárne srdce, s ktorým bojovali vo vysokej konkurencii prednesov žiakov základných škôl žilinského kraja.

               

              Nech sa vám darí.

            • Ručné práce v 5.A…

              6. 3. 2024

              Chlapčenská časť našich piatakov prejavila kus zručnosti na hodine techniky. 😃

              Pomocou šitiasi vytvárali svoje zvieratká. Niektorí veru prekvapili svojou snahou a šikovnosťou a s ihlou a nitkou vedeli obratne narábať. Len tak ďalej chlapci. ☺

            • Mesačné športové výzvy na škole pokračujú.

              6. 3. 2024

              Aj v marci čaká žiakov a zamestnancov školy nová výzva - ANGLIČÁKY. Ich úlohou bude urobiť čo najviac opakovaní za 1 minútu.

              Víťazmi februárovej výzvy a v pozícii PLANK najdlhšie vydržali:

              1.stupeň: 450 sekúnd Rastislav Strieženec (2.A), 230 sekúnd Aneta Lúčanová (4.A),

              2.stupeň 390 sekúnd Jakub Schneider (9.A), 290 Lara Piková (9.A),

              GYM: 227 sekúnd Klára Anna Jakubová (1.AG), 390 sekúnd Pavol Gavlas (2.AG)

              a zo zamestnancov opäť Silvia Frišová (360 sekúnd).

              Gratulujeme.

              Športu zdar. 

            • Ako druháci repku vytiahli…

              6. 3. 2024


              Naši druháci sa na hodinách slohu venovali dramatizácii známej rozprávky Ťahal dedko repku…Po úvodnom zoznámení sa s rozprávkou, nasledovali skupinové aktivity na správne časové zoradenie deja podľa obrázkov, viet a vymýšľanie rýmov. Deti si sami pripravili a nacvičili krátke divadielko s maskami. Z vytiahnutej repky sa všetci veľmi tešili.

              🤗🥕👴🏻👵👧🏻🐕🐈🐀

            • Krížová cesta v Nezbudskej Lúčke

              5. 3. 2024

              Počas aktívnej duchovnej obnovy, ktorou sprevádzal náš pán kaplán Miško, absolvovali všetci zamestnanci Kapy výlet do Nezbudskej Lúčky.  V miestnom Dome smútku sme začali svätou omšou. Nasledoval presun po turistickej značke smerom k zrúcanine Starhradu, kde sme sa po čase odklonili doľava. V tomto mieste, mierne do kopca, začínajú okolo cesty jednotlivé zastavenia Krížovej cesty, ktoré sme prešli spolu s Ježišom. Okrem duchovného naplnenia, nás cestou sprevádzali malebné výhľady na okolitú prebúdzajúcu sa prírodu a známy hrad Strečno. Ďakujeme vedeniu školy aj p.kaplánovi za zorganizovanie tohto pekného duchovného zážitku.

            • Anglický jazyk u prváčikov

              20. 2. 2024

              Vo štvrtok sa naši maturanti (4. AG) stali na jednu hodinu učiteľmi anglického jazyka u našich prváčikov na základnej škole a pripravili si pre nich rôzne aktivity.

              Obe skupinky si hodinu nielen užili, ale vznikli aj nové kamarátstva medzi najmladšími žiakmi na základnej škole a najstaršími študentami na gymnáziu.

              Takúto skvelú hodinu si všetci radi v budúcnosti zopakujeme.

            • Vyučovanie v maskách

              19. 2. 2024

              Čas karnevalu a zábav sme si na našom gymnáziu pripomenuli aj tento rok a to prostredníctvom vyučovania v maskách. Mnohí študenti využili svoju kreativitu a premenili sa na rozprávkové postavičky, akčných hrdinov, či dokonca aj na riaditeľa školy. 

              Najlepšie a najzaujímavejšie masky si spomedzi všetkých vybrala aj špeciálna porota. Všetci výhercovia boli následne odmenení sladkou odmenou.

              Výherné masky:

              Najlepšia maska – postava z filmu IT

              Najlepšia skupinová maska – postavy z filmu SHREK

              Najkurióznejšia maska – JANEKOVCI

               

              Ďakujeme všetkým študentom, že sa zapojili a aj týmto spôsobom spríjemnili vyučovanie. Poďakovanie patrí aj členom školského parlamentu, ako aj členom komisie, ktorí sa na celej akcii podieľali.

            • AKO SME SA UČILI POROZUMIEŤ IKONÁM

              18. 2. 2024

              Jeden slnečný piatok sa trieda 1.AG vybrala počas hodiny umenia a kultúry na výstavu Ikon. Výstava niesla názov „ Svätosť ako ovocie svätého ducha.“

              Naši študenti si mohli pozrieť zaujímavé ikony, ktorých väčšina pochádza z Ruska, Grécka, Bulharska či Rumunska. Na prednáške sa dozvedeli ako sa ikony píšu, na aké drevo sa píšu, aká je symbolika farieb a mnoho ďalších informácií.

              Bol to príjemne strávený čas a hodiny v teréne len obohatili výučbu umenia a kultúry.
               

                                                                                                     Mgr. Gabriela Králiková

            • Jarné prázdniny

              18. 2. 2024

              Od zajtra, 19. februára začínajú žiakom a študentom žilinského kraja jarné prázdniny, ktoré budú trvať do 23. februára. V škole sa opäť stretneme v pondelok 26. februára. Všetkým prajeme krásne prázdniny.

            • Popolcová streda na Kape....

              16. 2. 2024

              Popolcová streda je v kresťanskom kalendári začiatkom veľkého pôstu. Súčasne je to aj koniec fašiangového obdobia. V tento deň, ktorý je dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitého pokrmu, kňaz značí popolom kríže na čelá veriacich.  My (detičky z materskej školy, žiaci ZŠ a študenti gymnázia) sme sa na Popolcovú stredu stretli v kaplnke, kde nás náš pán kaplán Miško pomazal popolom ako znamenie pokánia pred Bohom. Pán Boh nás stredajšími slovami prvého čítania prosí: „Obráťte sa ku mne celým srdcom, pôstom, plačom…..“ Nech nastávajúce pôstne obdobie prežijeme v pokoji a v stíšení sa.

              Mgr. Jančová Marcela

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957 Školský psychológ: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie