• Aktuality

            • Geografická olympiáda gymnázium

              10. 3. 2023

               

              Dňa 17.2.2023 sa uskutočnilo Z kolo geografickej olympiády, na ktorej sa online formou zúčastnilo 15 žiakov gymnázia.

              Za Žilinský kraj do krajského kola, ktoré sa uskutoční 24.3.2023, postúpili z našej školy 2 žiaci: T. Káčerík (2.AG), Š.Brezáni (3.BG).

              Všetkým zúčastneným ďakujem za účasť a postupujúcim blahoželám.

               

               

              Mgr. Gabriela Králiková

            • Všetkovedko

              8. 3. 2023

              Aj v tomto školskom roku 2022/2023 sa naši žiaci zapojili do súťaže Všetkovedko.

              O titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími bojovali naši druháci, tretiaci a aj štvrtáci, ktorí sa pridali k žiakom z celého Slovenska. Súťaž prebehla v novembri. Na našej škole to bolo 12 bojovníkov:  

              4. trieda: Ondrejčík Jakub, Adamov Šimon, Káčerik Matej, Ondrišíková Barbora, Vrábelová Michaela, Nemček Tobias, Štrbák Adam,

              3. trieda: Heroneková Sára, Duračinská Rebeka,

              2. trieda: Jancová Marína.

              Po celoslovenskom vyhodnotení v novom roku žiaci získali titul Všetkovedkov učeň a ceruzku ako darček. 

              Jancová Marína z 2.A si vybojovala titul Všetkovedko, ako najlepšia z našich a bola ocenená ceruzkou, pravítkom a príveskom. 

              Všetkým gratulujeme za dosiahnuté výsledky.

              Mgr. Kučerová Gabriela

            • Exkurzia medzipredmetových vzťahov ( NEJ, GEG, DEJ, BIO, TEV, HUV, SJL, NAB )

              7. 3. 2023

              V piatok 24. 2. 2023 žiaci druhého stupňa ZŠ nastúpili do autobusu smer Žilina – Viedeň. Na tejto trase si ôsmaci precvičili poznatky z geografie, ktoré využijú pri tvorbe projektu Cesta krajmi Slovenska. Sprievodkyňa CK nám porozprávala dejiny Rakúska a s históriou sme sa bližšie zoznámili aj pri prechádzke historickým centrom Viedne. Deviataci po spracovaní projektu 10 top miest Viedne, ktoré navštevujú turisti, mali centrum už dobre zmapované.

              Športový výkon viacerých z nás pri výstupe a zostupe jedenástimi poschodiami v Dome morí nám pripomenul hodiny telesnej výchovy. Tiež sme tu získali informácie z biológie o podmorských a tropických druhoch živočíchov.

              Pri rozchode na Stefan place sme hlboko načreli do studne vedomostí z nemeckého jazyka, aby sme nakúpili množstvo suvenírov.

              Na spiatočnej ceste sa v autobuse vytvoril spevácky zbor, ktorý nás prekvapil širokým repertoárom ľudových, náboženských piesní a kolied.

              Čerešničkou na torte bola chvíľka poézie pod taktovkou zbormajsterky p. uč. Pudišovej a jej recitačného triedneho kolektívu. Žiaci ôsmeho ročníka odrecitovali úryvky z básní Mor ho, Turčín Poničan a Marína. Všetky diela patria do obdobia tvorby slovenských romantikov. .

              Tešíme sa na nasledujúcu exkurziu, kde dostanú priestor aj ďalšie predmety ako MAT, FYZ, CHEM, THD ai.

              Heroneková, Jakubcová , Michaľaková a Pudišová

            • Úspechy žiačky našej školy na súťaži Říčanský pohár 2023

              20. 2. 2023

              Medzinárodná súťaž sa konala v Říčanoch neďaleko Prahy počas dvoch dní (18.-19.2.).

              Ema Krupíková (7.A) sa s partnerom Adamom zúčastnila súťaže v párovom tancovaní v štandarde a latine v kategórii mládež a jednu súťaž aj v kategórii dospelí. Spolu sa zúčastnili piatich súťaží a vo všetkých získali prvé miesta a s nimi cenné zlaté poháre a diplomy. Týmto reprezentovali SR a vďaka uvedeným úspechom sa im otvárajú aj ďalšie možnosti v ich tanečnej kariére. Ema je veľmi dobrá žiačka, všetok voľný čas však venuje svojej záľube. Tancuje od svojich 7-mich rokov, teda uz 6 rokov. Od augusta 2022 tancuje s partnerom v Tanečnej škole TOP dance v Žiline. Prajeme jej veľa ďalších úspechov v tancovaní aj v škole.

              Zuzana Michaľaková

            • Školský ples

              20. 2. 2023

              Dňa 3. februára 2023 sa u nás uskutočnil tradičný školský KAPA ples s názvom HVIEZDNA NOC. Žiaci tretieho ročníka si pre hostí nachystali plno zaujímavých aktivít a súťaží. Večerom nás sprevádzala moderátorská dvojica - Igor Vaško a Mária Cesneková. Program bol pestrý, videli sme naše talentované mažoretky, polnočný valčík, scénky zo známych filmov, vyhlásenie kráľa a kráľovnej plesu, ktorými sa stali Igor Vaško a Iva Šumpíková. Súčasťou programu bola aj bohatá tombola s hlavnou cenou, bezdrôtovými JBL slúchadlami. Celým večerom nás sprevádzal DJ SIGNATE, ktorý je považovaný za jedného z najlepších DJ-ov Slovenska. Žiaci sa spolu s učiteľmi veľmi dobre zabávali a vytancovali. Hostia mali možnosť odfotiť sa pri žiarivej fotostene alebo si dopriať chvíľku pokoja v chillout zóne. Večer sme si užili a stal sa z neho nezabudnuteľný zážitok <3.


              Fotky zhotovil: Jakub Hodoň, IV.AG​​​​​​​​​​​​​

              III.AG, III.BG 

            • Ján Bittšanský na návšteve KAPA

              20. 2. 2023

              V piatok, 17.2.2023 navštívil gymnázium KAPA Dr. Ján Bittšanský, kňaz Žilinskej diecézy a spolupracovník Apoštolskej nunciatúry v Bratislave. Mnohí si ho pamätáme ako tlmočníka pápeža Františka pri jeho apoštolskej návšteve Slovenska v roku 2021.

               

              Po zoznámení sa so študentmi v III. AG o. Ján ochotne hovoril o svojom životnom príbehu od detských a gymnaziálnych čias, cez štúdiá a zahraničné pobyty (Francúzsko, Mexiko, Vietnam a ďalšie) až po súčasnú službu pre svätú stolicu na apoštolskej nunciatúre v Bratislave. Jeho bohaté skúsenosti z rôznych prostredí a krajín boli inšpiratívne najmä v kontexte vnímania Božieho plánu, ktorý je väčší ako naša predstavivosť. Na záver stretnutia o. Ján predstavil inšpiratívny prístup (tzv. Malú cestu) sv. Terézie z Lisieux. O tejto francúzskej svätici písal svoju doktorskú prácu na Lateránskej univerzite v Ríme.

            • Burza informácií SŠ v Žiline

              20. 2. 2023

              Dňa 9. 2. 2023 sa žiaci 9. ročníka základnej školy zúčastnili Burzy informácií stredných škôl v Žiline. Dozvedeli sa o možnostiach štúdia, o prijímacích skúškach. Mali možnosť stretnúť sa so študentami aj profesormi daných škôl . Každá zúčastnená stredná škola mala pripravenú prezentáciu, informačné letáky aj názorné ukážky štúdia.

              Mgr. Mária Jakubcová

            • Výberové konanie v Martine

              19. 2. 2023

              Rímskokatolícka cirkev, Žilinská diecéza v súlade s § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 5 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

              vyhlasuje

              výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa/riaditeľky Katolíckej základnej školy s materskou školou Antona Bernoláka, Ul. S. Tomášika 1, 036 01 Martin, s predpokladaným termínom nástupu od 01. 08. 2023.

              viac informácii tu :

              https://dsuza.sk/vyberove-konanie-kzs-s-ms-antona-bernolaka-martin-2/

            • Hostia misionári

              17. 2. 2023

              V piatok 17.2., v deň, keď aj gymnazisti boli prezlečení do rôznych povolaní a postáv, sme medzi sebou privítali ľudí, ktorých reálnym povolaním je byť misionárom. "Domov srdca" je organizácia, ktorá ponúka mladým ľuďom od 18 do 30 rokov mať skúsenosť s pobytom v jednej z 20tich krajín sveta, kde nemusia stavať nemocnice ani robiť veľké veci, iba byť priateľom, ktorý je súčasťou života domorodého obyvateľstva. Jednoducho byť s nimi v ich kultúre, vypočuť si ich, mať pre nich otvorené srdce. "Pretože samota môže bolieť viac než akákoľvek choroba," porozprávali nám Melanie a Denis, ktorí majú mnohoročné skúsenosti s misionárskou prácou vo svete a momentálne pôsobia vo Viedni, kde pripravujú ďalších dobrovoľníkov.

              Ak máš túžbu po skúsenosti, ktorá ti zmení život, viac sa dozvieš na: www.heartshomeusa.org

              Alena Rybárová

            • Špeciálne cvičenia z fyziky

              10. 2. 2023

              Dňa 9. 2. 2023 sa niekoľko našich tretiakov GYM zúčastnilo exkurzie na pôde FEIT UNIZA, kde absolvovali zaujímavé praktické cvičenia v predmete Fyzika - konkrétne na tému Zvuk a Ultrazvuk. Cvičenia, ktoré boli nad rámec učiva gymnázia, boli pre žiakov obohacujúce, realizovali rôzne merania, ktoré následne vyhodnotili.

              RNDr. Bibiána Holíková

            • Špeciálne cvičenia na FEIT UNIZA

              10. 2. 2023

              Žiaci druhého ročníka gymnázia sa v pondelok 6.2.2023 zúčastnili troch špeciálnych cvičení na Žilinskej univerzite.

              Na cvičení Šifrovanie a bezpečnosť medzi nami sa dozvedeli, čo je to kryptografia a kryptoanalýza, dozvedeli sa viac o kybernetickej bezpečnosti a mohli si vyskúšať svoje schopnosti pri lúštení rôznych šifier.

              Na cvičení Čo sa skrýva v čiarových kódoch odhalili žiaci záhady QR kódov a prakticky si vyskúšali odhaľovanie toho, čo sa za kódmi skrýva.

              Posledné z cvičení, ktorých sa zúčastnili bolo Virtuálne TV štúdio, kde mali jedinečnú možnosť navštíviť priestory miestneho univerzitného štúdia niekoľko metrov pod zemou. Tu absolvovali prehliadku po celom štúdiu, zoznámili sa s miestnou technikou a videli aj virtuálne štúdio na zelenom plátne.

              Mgr. Monika Babišová

            • O vietnamskej vojne so stredoškolákmi z USA

              10. 2. 2023

              Ďalšie online diskusné stretnutie našich a amerických študentov sa uskutočnilo 27. 1. 2023 o 17:00 hod. Tento raz bola predmetom kapitola The Way to Rainy River z knihy Tima O’Briena The Things They Carried.

              Okrem toho vždy v diskusii padne niekoľko otázok o súčasnej vojnovej situácii na Ukrajine. Na záver v odľahčenom tóne študenti hovorili o tom, čo raňajkujú a porovnávali slovenské a americké prvé jedlo dňa.

              Online stretnutia a diskusie zabezpečuje organizácia United Planet (Boston, MA) z USA.

              -hrk-

               

            • Ocenenie žiakov a pedagógov - Smartbooks

              10. 2. 2023

              Aj tento rok získali naši žiaci a pedagógovia ocenenie od spoločnosti Smartbooks. Počet ocenených používateľov sa na našej škole každým rokom zvyšuje. Naši žiaci a učitelia patria medzi 30 najaktívnejších užívateľov Slovenska  Ocenení v kategórii  žiaci: Mia Valentína Nemček, Tobias Nemček, Juraj Marek Chovanec a Tobias Malobický. Medzi najaktívnejších pedagógov patrí ocenenie pani Mgr. Márii Jakubcovej a Mgr. Michalovi Bittšanskému, Phd. Všetkým  gratulujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov.

            • ,,Sánkovačka" na lopároch 

              9. 2. 2023

              Tretiaci a štvrtáci sa v rámci vyučovania zabávali na zimnom zasneženom svahu na sídlisku Vlčince. Prežili krásne chvíle váľaním sa na snehu, šmýkaním sa, pretekaním sa a naháňaním. Využili tak túžobne očakávanú snehovú prikrývku za krásneho slnečného počasia. Všetci úžasne dodržiavali vopred dohodnuté pravidlá bezpečnosti. A tak sa spokojní, radostní a bez úrazu vrátili späť do školy. 

              Mgr. Kučerová G.

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie