• Aktuality

            • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

              19. 7. 2023

              PREDPIS PLATBY NA MESIAC SEPTEMBER 2023:

              PREDPIS_PLATBY_NA_MESIAC_SEPTEMBER_2023.pdf

               

              PLATBY NA MESIAC SEPTEMBER 2023 MUSIA BYŤ UHRADENÉ NAJNESKÔR DO 25. AUGUSTA!!! – môžete uhrádzať už teraz.

               

              Účet školskej jedálne:   

               

              SK38 0200 0000 0000 6093 2432

               

              Skontrolujte si prosím aktuálny zostatok vášho stravného konta – preplatky sa preklopia do nového školského roka – a doplaťte sumu, ktorá je potrebná na mesiac september podľa nasledovného predpisu:

               

              September = 19 pracovných dní

               

              MATERSKÁ ŠKOLA deti:

              19 x 2,55 = 48,45 €

               

              MATERSKÁ ŠKOLA – predškoláci s dotáciou*):

              19 x 1,15 = 21,85 €             

               

              Pre prípadné straty nároku na dotáciu – predškoláci musia mať na začiatku školského roka na stravnom konte navyše

               

              !!!       ZÁLOHU VO VÝŠKE 30 €       !!!!

               

              ZÁKLADNÁ ŠKOLA roč.1-4 bez dotácie: 

              19 x 2,00 = 38,00 €

               

              ZÁKLADNÁ ŠKOLA roč.5-9 bez dotácie:

              19 x 2,20 = 41,80 €

               

              ZÁKLADNÁ ŠKOLA – deti s dotáciou*) – za obedy neplatia, podmienkou ostáva účasť na vyučovaní a prevzatie obedu.

              Pre prípadné straty nároku na dotáciu – každé dieťa v ZŠ poberajúce štátnu dotáciu musí mať na začiatku školského roka na stravnom konte

               

              !!!       ZÁLOHU VO VÝŠKE 30 €       !!!!

              *) Zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov

               

              ŽIAK GYMNÁZIA: 

              19 x 2,40 = 45,60 €

               

              EXTERNÝ STRAVNÍK:

              19 x 3,98 = 75,62 €

               

              ZAMESTNANCI:

              19 x 1,17 = 22,23 €

               

              Upozornenie !!!

              Od septembra budú na stravovanie prihlásení len stravníci, ktorí majú odovzdanú prihlášku na stravovanie a na účte stravníka bude suma vo výške predpisu stravného na mesiac september.

               

              Pri zadávaní platobného príkazu prosím uvádzajte:

              • meno a priezvisko dieťaťa
              • triedu
              • zariadenie, ktoré navštevuje (MŠ, ZŠ, GYM, ZAM, EXT)

               

               

               

               

               

               

               

               

            • ZAČNIME LETO DOBROM

              30. 6. 2023

              je heslo 15. ročníka týždňa dobrovoľníctva na Slovensku. My sme tento rok spustili pilotný ročník obdobnej akcie na našom gymnáziu a v rámci týždňa dobrovoľníctva sme zorganizovali Deň dobrovoľníctva na KAPE (streda, 28.6.2023). Študenti sa mali možnosť zapojiť do rôznych aktivít na škole a nielen tam.

              Čo sa nám podarilo:

              • pomôcť pri upratovaní humanitárnej miestnosti v Slovenskom červenom kríži v ZA

              • vyšmirgľovať a natrieť preliezku na ihrisku MŠ

              • presťahovať školský klub z prízemia na druhé poschodie

              • presťahovať v škôlke triedu sovičiek do triedy mravčekov

              • vyzdobiť maľbami steny v škôlkarských kúpeľniach

              • presunúť nábytok, vypratať a vyzdobiť učebňu KNB a obe učebne cudzích jazykov

              • vymaľovať chodbu na prvom poschodí

              • sústrediť kvety z celej školy na jedno miesto, kde budú počas prázdnin

              • polepiť školské atlasy

              • nacvičiť hudobný a spevácky doprovod na šk. svätú omšu

              • porátať a uložiť všetky učebnice v sklade učebníc

              Leto na KAPE začalo naozaj DOBRE. Ďakujeme, milí gymnazisti.


              Lucia Hrkútová

            • Letné prázdniny

              30. 6. 2023

              Pre žiakov základnej školy a gymnázia sa začali letné prázdniny. V škole sa opäť všetci stretneme 4. septembra. Prajeme vám  krásne leto plné zážitkov a dobrodružstiev.

            • Školský výlet I.BG

              28. 6. 2023

              Dňa 15.6.2023 sme sa my, trieda 1.BG, spolu s pani učiteľkami Dášou Sabovou a Zuzkou Tomašovou vybrali na školský výlet do Oščadnice.

              Ráno sme sa stretli o 8.00 a o 8.17 sme už sedeli vo vlaku pripravený na odchod do Oščadnice. Po vlaku nasledovala cesta autobusom, ktorý nás doviezol bližšie ku penziónu. Pri penzióne na nás už čakala pani majiteľka s inštrukciami a pravidlami na chate. Po privítaní sme sa išli ubytovať do izieb a následne sme si začali pripravovať vlastný obed. O 12.00 sme sa v altánku všetci zišli a spoločne sme sa naobedovali. Poobede sme sa rozišli a každý robil to, čo je jeho srdcu milé, napr. športy, spoločenské hry, golf, oddych. Okolo 18.00 sme prichystali spolužiačke narodeninové prekvapenie a potom sme si začali opekať. Po večeri sme mali znovu voľný program. Pozeral sa film, spievali sa pesničky, športovalo sa a zabávali sme sa. Spoločný budíček sme nemali, ale museli sme všetci naklusať o 8.00 na raňajky. Tí, ktorí meškali, za každú minútu robili 5 klikov alebo drepov. Po raňajkách sme si vypratali izby a pripravovali sme sa na odchod. Keďže sme potom mali ešte chvíľu času, tak sme si spolu ako trieda zahrali hru ,,Bezdomovec''. Tí, ktorí stíhali, sa ešte pred odchodom naobedovali a upratali po sebe.

              O 12.00 bol čas odchodu. Pobrali sme sa preč a išli sme na autobus. Vystúpili sme z autobusu a išli sme na vlakovú stanicu, kde sme si spravili spoločnú fotku. Chvíľu na to prišiel vlak a vydali sme sa na cestu domov...

              Text: Andrej Štaffen (I.BG)

            • Arboretum Mlyňany

              28. 6. 2023

              Dňa 9. júna 2023 sa prvý ročník gymnázia spoločne s pani učiteľkou Jakubcovou, Sabovou a Babišovou vybral na exkurziu do Arboreta Mlyňany. Tu sa prostredníctvom prezentácie oboznámili s liečivými účinkami rôznych rastlín, prezreli si dreviny aj byliny z rôznych kútov sveta a prešli sa romantickým rozáriom plným pestrofarebných ruží.

              Po návšteve arboreta si skupina oddýchla v Laugariciu v Trenčíne a následne s kopou nových spomienok, fotografii ale aj nakúpených predmetov sa vrátili do Žiliny.

              Mgr. M. Babišová, Mgr. M. Jakubcová, Mgr. D. Sabová

            • 1. AG na západnom Slovensku

              26. 6. 2023

              Dňa 15. 6. sa žiaci I. AG v sprievode ich triednej pani učiteľky Márie Heronekovej a pani učiteľky Zuzany Lovíškovej vydali na výlet do Bratislavy.

              Ráno sa stretli na stanici v Žiline o 7:15 a o 7:30 nastúpili na vlak a vydali sa na cestu. Už počas cesty vlakom do Bratislavy si žiaci užívali spoločné chvíle, a 2,5 hodiny im ubehlo ako nič. V Bratislave nastúpili na električku do centra Bratislavy, kde po krátkej ceste došli do Trapped escape room. Po pár hodinách blúdenia a hľadaní kľúčov sa všetci stretli pred budovou Trappedu, aby sa všetci dohodli na pokračovaní programu.

              Taktiež treba spomenúť obe učiteľky, ktoré žiaci nielen lepšie spoznali mimo školských lavíc, ale ktoré im zlepšili zážitok , za to vám žiaci I. AG veľmi ďakujú. Zároveň jedna skupina bola schopná prekonať rekord v najdlhšom strávení v escape room (71min 03sek). Mená v tejto skupine nebudeme spomínať.

              Potom sa žiaci aj učitelia presunuli k Dunaju, kde si spravili spoločnú fotku a potom mali rozchod po meste. Nakoniec sa žiaci stretli na vlakovej stanici, kde nastúpili na vlak, ktorý s malým meškaním vyrazil z Bratislavy. Výlet sa nám páčil a šťastlivo sme sa všetci vrátili bez strát naspäť do Žiliny.

            • Koncoročný výlet v Tatrách - 5.A

              22. 6. 2023

              Minulý štvrtok sa piataci vybrali vlakom na smer Štrba, a potom zubačkou na Štrbske Pleso. Ako prvú zastávku venovali obľúbenému lanovému parku, kde si zmerali svoje sily a odvahu. Ďalej sa prešli popri plese, pozreli si športový areál. Vyšli si do nižšej úrovne skokanských mostikov. Krásna príroda a počasie prialo aj smiechu medzi nami. Vytvorila sa aj veselá partia husí. Okrem hier a smiechu vo vlaku sme si na stanici v Štrbe popozerali staré výhybky, ozubnicovu trať, vyskúšali výťahy aj eskalátor. Prírode, 5.A a športu zdar!

              Lakatošová

            • Hlavné mesto a 7.A - koncoročný výlet

              21. 6. 2023

              Výber medzi rôznymi atrakciami Slovenska sa zúžil na Starý Smokovec a Bratislavu, a v hlasovaní vyhrala Blava, ne?!... Rozhodnutie nabralo jasný smer výletu - ZOO, našej triede veľmi blízke, nakoľko sme sa v našej triede sem-tam cítili ako v klietke, a začínala nám byť už tesná. V ZOO sme mali komentovanú prehliadku: Prežívame vďaka ZOO, ktorá sa vďaka daždivejšiemu počasiu doplnila aj o aktivity z témy: Prales na tanieri. A tak sme si zo ZOO odniesli túžbu nepodieľať sa na zabíjaní orangutanov, ktorí zomierajú v pralese vďaka páleniu palmových pralesov, keď sa už z nich nedá získavať palmový olej... Spoznali sme, ako opica Oliver žobre, ako si hrošík značkuje svoje teritórium, prečo levica moc nemusí leva... Keď sme obzreli všetky zvieratká a pre nás voľná klietka nebola, MHD-čkou sme sa zviezli do centra, zjedli sme nejaké tie hranče, odfotili sme sa na každom rohu a pri každej soche, no a potom sme si spolu pozreli Múzeum dopravy. Cestovanie vlakom sme si užili aj cestou tam, aj naspäť. Na výlet budeme spomínať ako na milý spoločný čas.

               

              Z. Michaľaková

            • Koncoročný výlet III. BG

              21. 6. 2023

              V plánovaní výletov vieme byť poriadne chaotickí, ale stojí nám to za to. Ani tento koncoročný výlet nebol výnimkou. V stredu ráno sme sa stretli na autobusovej stanici, odkiaľ sme spoločne vyrazili na dvojdňovú chatu do Terchovej. Po ubytovaní sa a spoločnom obede sme vyrazili na turistiku na Chatu pod Grúňom, kde sme sa spolu zahrali a viac zblížili. Počasie nám tento rok konečne prialo. Na rozprávanie vtipov a zážitkov pri opekaní budeme dlho spomínať. Súčasťou programu boli aj spoločenské hry, futbal, volejbal, karty … Posledný deň sme zahájili prechádzkou na rozhľadňu Terchovské srdce, kde sme si pozreli výhľad na celú Terchovú. Užili sme si posledný spoločný obed, poupratovali po sebe a s ďalšími zážitkami odchádzali domov.

              Mária Cesneková

            • Koncoročný triedny výlet – Park Bôrik s prváčikmi

              21. 6. 2023

              Slniečko v utorok 20.6. vylákalo na výlet aj prváčikov.

              Za cieľ si vybrali park Bôrik. Cestou cez mesto opakovali dopravné značky aj pravidlá cestnej premávky a povinnosti chodcov. Po príchode do parku deti privítal príjemný chládok stromov a vôňa lipových kvetov. Nasledovali krátke hry, kde si zopakovali, čo všetko sa naučili na prvouke, hravou formou si zasúťažili, aj nechali voľnosť fantázii pri tvorbe domčeka z prírodných materiálov. Nasledovali športové hry, ktoré preverili šikovnosť aj zdatnosť detí. Nechýbali ani sladké odmeny za súťažné disciplíny. Po občerstvení a hrách na ihrisku slniečko viac hrialo. Deti sa osviežili pri fontáne a zamaškrtili si na zmrzline.

              Voľné doobedie prváci zakončili v triede odpočinkom s rozprávkou.

                                                                                             Tr.uč. Turianová Mária

            • Koncoročný výlet triedy 2.AG

              21. 6. 2023

              Dňa 15.6. (štvrtok) sa študenti 2.AG triedy Gymnázia Kráľovnej pokoja, zúčastnili koncoročného výletu do obce Poluvsie a do mesta Rajecké Teplice.

              Študenti sa spolu so svojím triednym učiteľom pánom Jakubom Krenželákom a s dozor konajúcou pani učiteľkou Martinou Hrmelovou, vybrali v raňajších hodinách vlakom do obce Poluvsie. Hlavným bodom ich programu bola turistická prechádzka k Skalkám, počas ktorej si mnohí užili najmä výhľady na okolité prírodné scenérie.

              Študenti sa potom presunuli peši do Rajeckých Teplíc. Celá trieda si s učiteľmi urobila krátku prechádzku mestom, kde ich následne čakal rozchod, a teda čas, ktorý mnohí strávili užívaním si teplého, letného počasia, voľnočasových aktivít, iní zase posedeniami v kaviarňach, či v reštauráciách pri dobrom obede.

              Študenti sa v poobedňajších hodinách vlakom presunuli z Rajeckých Teplíc späť do Žiliny.

              Ďakujeme učiteľom a všetkým zúčastneným za spoločne strávený čas a za príjemnú atmosféru počas celého dňa.

              Vďaka patrí najmä Bohu za to, že sme mohli všetci v zdraví a v dobrej nálade prežiť tento deň.

              Veronika Laurenčíková

            • Deň rodiny

              19. 6. 2023

              V sobotu do školy s úsmevom na perách sa nevidí len tak hocikde. U nás v škole sme to zažili opäť 3. júna. Deti, študenti, rodičia, učitelia, nepedagogickí zamestnanci a rodinní príslušníci sa stali jednou veľkou rodinou, ktorá prežila krásne dopoludnie. Rodinky absolvovali originálne stanovištia, na ktorých po ich splnení dostali "rodinkáče" a mohlo sa ísť nakupovať do obchodu "Nekupto." Nechýbali aktivity ako maľovanie na tvár, skákací hrad, guláš, kofola, mňam koláčiky, cukrová vata, workout predstavenie, hudba,...

              Ďakujeme každému, kto priložil ruku k dielu, ale hlavne pani učiteľke Pudišovej, ktorá už po siedmy rok akciu zastrešovala a ostáva nám veriť, že sa necítila sama a že s nami do toho pôjde i ďalší a ďalší a ďalší rok :-)

              p. uč. Rybárová

            • KOŽAZ III.AG, III.BG

              14. 6. 2023

              Zmoknutí, unavení, ale šťastní. Aj takto by som zhodnotila náš KOŽAZ v Tatrách. Stretnúť sa ráno v slnečnej Žiline a vystúpiť v upršaných Tatrách bolo nemilé prekvapenie. Po ubytovaní v našom penzióne Partizán sme sa spoločne naobedovali a vyrazili na prvú túru. Aj keď s malou dušičkou každý dúfal, že v tom lejaku nikam nepôjdeme. Našich nabudených učiteľov ani silný dážď nezastavil, a tak sme v pršiplášťoch šliapali na Štrbské pleso, kde nás, bohužiaľ, čakal zahmlený výhľad .

              Zmoknutí do poslednej nitky sme sa vrátili na ubytovanie, kde nás čakalo milé prekvapenie - palacinky. 

              Na ďalší deň sme mali v pláne náročnejšiu túru. Zdolať Rainerovu chatu, Zamkovského chatu a Hrebienok nebolo pre každého tak ľahké. Zo začiatku nám aj počasie prialo, no nakoniec sme aj tak neostali suchí. Deň sme zakončili spoločným programom, kde sme si precvičili náš všeobecný prehľad a zasúťažili o sladkú odmenu. 

              V deň odchodu sme sa rozlúčili s upršanými Tatrami a s ďalšími spoločnými zážitkami sme sa tešili na preplnený vlak.

            • 4.A na dopravnom ihrisku

              14. 6. 2023

              Dňa 13.6.2023 si žiaci 4.A ZŠ vyskúšali pravidlá cestnej premávky teoreticky, ale aj prakticky. Nakoľko absolvovali návštevu ihriska posledný krát, čakalo ich prekvapenie vo forme vypracovania testu. Všetci testom prešli a preto následne mohli preukázať svoje zručnosti v jazde na kolobežke alebo v jazde na bicykli. Po úspešnom zavŕšení oboch testov obdržali všetci preukaz cyklistu.

              tr. uč. Kučerová

            • Exkurzia – Letisko Dolný Hričov

              14. 6. 2023

              Zaujímajú vás  lietadlá a letecká prevádzka? Videli ste už  štart lietadla alebo pristátie priamo pri pristávacej dráhe? Viete, čo všetko sa musí urobiť po prílete alebo pred odletom? Toto všetko zažili žiaci 8. a 9. ročníka počas exkurzie Letiska v Dolnom Hričove 9. júna bez toho, aby museli reálne odletieť. Ďakujeme za podnetnú a poučnú exkurziu Letisku Dolný Hričov a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu .

              Mr. Gjabel, PaedDr. Gottasová, Mgr. Kyzeková

            • Exkurzia 5.A v Martine

              13. 6. 2023

              V prvú júnovú stredu boli piataci v Martine, kde si pozreli centrum, divadlo, orientovali sa v mape a navštívili dve múzeá. V múzeu A. Kmeťa videli expozície Príroda Turca (rastliny, zvieratá, minerály a skameneliny), Svet detskej fantázie (Kinder postavičky). V etnografickom múzeu zasa objavovali život našich predkov (zdroj obživy, kroje, nástroje, náradia). Obdivovali aj modely hradov Turca. Počasie nám prialo a tešíme sa ďalšiu akciu.

              Lakatošová

            • Koncoročný výlet 6.A

              13. 6. 2023

              Dejiskom koncoročného výletu šiestakov sa tento rok stalo mesto Rajec, rodisko mnohých kováčskych majstrov a remeselníckych velikánov. Povestným vláčikom s ľudovým názvom "rajecká Anča" sme sa prehnali rajeckou dolinou. Každý žiak, ktorý si zapamätal všetky zastávky od Žiliny do Rajca v správnom poradí, získal sladkú odmenu. Úlohu sprievodkyne aj s kvalitným výkladom histórie jednotlivých mestských zákutí a reálií hrdo prevzala pani triedna učiteľka Mgr. Alenka Rybárová. Strediskom spoločných hier a útočiskom pred dažďom sa nám stala farská záhrada, kde sme si dopriali gastronomický zážitok a ochutnali miestnu pizzu. Náš výlet možno zhrnúť heslom: Kto sa chce zabávať, ani dážď ho nezastaví!

            • Výlet 4.A triedy do Levoče

              12. 6. 2023

              Výlet sa uskutočnil za pekného počasia dňa 5.9.2023 s p. uč. Tomašovou a Kučerovou. Cieľom bolo overiť si vedomosti z vlastivedy a rímskokatolíckeho náboženstva o Levoči a jej blízkom okolí. Počas cesty vlakom do Popradu pozorovali deti Vysoké Tatry. Len škoda, že vrcholy boli ukryté v oblakoch. Potom nasledovala cesta do Levoče autobusom. V Levoči sme po krátkej desiatovej prestávke absolvovali Múzeum špeciálnych pomôcok, ktoré sme si aj vyskúšali. Taktiež sme boli na vyhliadke z veže, ktorá je pri Bazilike sv. Jakuba, potom to bola prehliadka Baziliky sv. Jakuba so zaujímavým výkladom a prechádzka po historickom námestí. Výlet sa všetkým veľmi páčil. Unavení, ale plní zážitkov, sme sa vrátili domov.

              Mgr. Kučerová G.

               

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie