• Aktuality

            • Didaktické hry v prvej triede….

              16. 6. 2022

              Didaktické hry v prvej triede….V stredu 15.06.2022 sa naši najmenší prváci zúčastnili didaktických hier. Úvod prebehol v triede, kde sa deti venovali dopravnej výchove, orientácii v prírode, ochrane zdravia a prírody.  Naša trasa smerovala do Bôrického parku, kde si deti po dobrej rozcvičke zasúťažili v hádzaní na terč, v hádzaní do diaľky, zahrali si futbal. Vedomostné úlohy o prírode s včielkou Peľkou zvládli všetci prváci hravo. Odmenou im boli preliezky a kolotoč. Príjemne unavení sme sa vrátili do školy.

              Mgr.Jančová Marcela 

            • Deň Zeme

              14. 6. 2022

              Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý poukazuje na potrebu ochrany životného prostredia, sa študenti I. AG, II. AG, II. BG, III. AG venovali téme klimatickej krízy na blokovom vyučovaní. Pochopili, ako každý dielik v prírode do seba zapadá a neustále narúšanie môže spôsobiť zrútenie ekosystému. Počas celého blokového dňa bola nosná téma globálne otepľovanie a jeho dopady na planétu, ktoré si veľakrát neuvedomujeme.Študenti riešili praktické úlohy z chémie, biológie, matematiky, slovenského i anglického jazyka a stále sa venovali hlavnej téme klimatickej krízy. Na záver blokového vyučovania si pozreli film Vek hlupákov.

               

              Mgr. Klučiariková, Mgr. Hrkútová, RNDr. Holíková, Mgr. Janek

            • Májová škola v prírode pre štvrtákov

              14. 6. 2022

              Štvrtáci sa v máji zúčastnili Školy v prírode. Týždeň bez rodičov a súrodencov sa odohrával v malebnom penzióne Gejdak v Ružomberku. Spolu s pani triednou učiteľkou PaedDr. P. Šadlákovou, s pani vychovávateľkou Mgr. K. Lorencovou a s pani zdravotníčkou Mgr. M. Panákovou prežili školský týždeň úplne inak ako doteraz. Prostredie penziónu nám poskytovalo nádherné výhľady a priamy kontakt so zvieratkami z miestnej farmy. Deti kŕmili králiky, videli čerstvo narodené teliatko, zaháňali ovečky, povozili sa na športovom poníkovi Sonikovi. Od miestnej zootechničky sa dozvedeli veľa zaujímavostí o farme a o zvieratách. Súčasťou každého dňa bol aj pobyt v bazéne, aktivity v prírode, preliezky, futbal, plážový volejbal v piesku a podobne. Jeden deň sme si urobili menšiu, ale veľmi príjemnú túru do dedinky Vlkolínec, kde sme navštívili aj malé múzeum. Na záver pobytu sme si zahrali podvečerný futbal spojený s opekačkou, čo sa nám veľmi páčilo. Nasleduúce ráno sme mali vyhodnotenie spojené s odovzdávaním pamätných diplomov. Všetci žiaci boli počas Školy v prírode úplne skvelí a týmto ďakujeme ich rodičom za ich super fajn ratolesti a ďakujeme za spoluprácu v tomto školskom roku! Ďakujeme aj pani zdravotníčke, ktorá je tiež z radov rodičov za milú a ochotnú spoluprácu v Škole prírody.  Všetkým žiakom a ich rodičom prželáme príjemné blížiace sa prázdniny a krásne leto. 

              Fotky si môžete pozrieť v podstránke fotoalbum.

              pani učiteľky Peťa a Katka

            • Duchovná obnova I.AG

              13. 6. 2022

              Počas dvoch krásnych slnečných dní trieda 1.AG spolu s triednym učiteľom J. Krenželákom a s pani učiteľkou G.Králikovou absolvovali duchovnú obnovu v krásnom prostredí Rajeckej doliny, v Čičmanoch. Študentov čakali rôzne aktivity s učiteľmi, ale najmä jeden deň s pánom kaplánom M.Tichým, korý viedol duchovnú obnovu. Mal pripravenú dobrú tému – Talenty. Študentov čakali rôzne aktivity: riešenie matematického príkladu, rozlúštenie morzeovky a mnoho ďalších. Po týchto aktivitách si chvíľku oddýchli a po oddychu nasledoval rozhovor alebo sv. spoveď a svätá omša. Nechýbala ani prechádzka a objavovanie krás Čičmian. Taktiež sa študenti zahrali rôzne hry, ako napríklad schovávačku v okolí ubytovania a stolové hry. Večer si znovu užili krásu prírody v podobe prechádzky. Duchovná obnova ubehla veľmi rýchlo a študenti sa už teraz nevedia dočkať ďalšieho spoločného výletu. Ďakujeme p.kaplánovi a učiteľom za pekný a požehnaný čas.  

              Trieda 1.AG 

            • Prváci v Krajskej knižnici

              13. 6. 2022

              Vo štvrtok 9.6.2022 naši najmenší prváci zo ZŠ zavítali do Krajskej knižnice v Žiline, kde ich čakal program s názvom Hlbokomorské rozprávky. Zoznámili sa s rybou Bibou a jej príhodami. Vyrábali si aj svoje vlastné rybičky. Spoznali prostredie knižnice a keďže sú usilovní a poznajú už všetky písmenká, majú možnosť si knižky aj požičiavať.

              Mgr. Jančová Marcela

            • Návšteva u obuvníka…

              6. 6. 2022

              Žiaci 1.A navštívili v rámci výtvarnej výchovy obuvnícku dielňu, kde si privoňali k tradičnému obuvníckemu remeslu. Na chvíľu sa ponorili do sveta rozprávky s hľadaním obuvníckych škriatkov. Pán obuvník deťom podrobne vysvetlil ručnú výrobu topánok a deti si mohli sami vyskúšať prácu s kladivom a razidlom. Na pamiatku si vyrobili drobnosť z kože. Ďakujeme rod.Matejíkovej za krásne strávené dopoludnie.


              Mgr. Jančová Marcela

            • Plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov

              6. 6. 2022

              V dňoch 30. 5. - 3. 6. 2022 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili plaveckého výcviku na Mestskej plavárni v Žiline. Pod vedením odborných inštruktorov Klubu plaveckých športov Nereus, sa naši žiaci učili plávať. Pre niektoré deti to bola naozaj výzva, iným plávanie nerobí žiadny problém. Za svoju účasť dostali absolventi výcviku Diplom.

              Dúfame, že si žiaci plávanie obľúbili a že si to vyskúšajú niekde na prázdninovej dovolenke.

          • Tlakový hrniec tretíkrát na KAPA - gymnáziu 
            • Tlakový hrniec tretíkrát na KAPA - gymnáziu 

              2. 6. 2022

                

              V piatok 27. mája 2022 sa druháci gymnazisti po tretí krát stretli na debate pod názvom Tlakový hrniec. Tentokrát debatovali o téme Neplánované tehotenstvo. Dve hodiny sa rozprávali o tom, ako je možné, že žena otehotnie neplánovane, o tom, ako sa takáto situácia dá riešiť, ako by ju riešili študenti a čo by im pomohlo. Jedna z tém bola aj adopcia. Na debate sa zúčastnila aj nová lektorka Miška, ktorá si s manželom adoptovala tri deti. V debate opísala skúsenosť s adopciou, hovorila o jej neskonalej vďake, že si ich adoptovať mohla, pretože ich mamy im dali šancu narodiť sa, o tom, ako doma deťom vysvetľuje, že sa jej nenarodili z bruška, ale zo srdca, ako ich dokonca mohla kojiť.

              Vďaka za skvelú debatu a hostí, ktorí nás vždy posúvajú ďalej. 

                

            • MŠK Žilina

              2. 6. 2022


              V utorok, 31.5.2022, sa zúčastnili žiaci 1. a 2.ročníka ZŠ športovej akcie na futbalovom štadióne MŠK Žilina. Deti si vyskúšali aké je to sedieť v miestnosti pre novinárov a dávať tlačové správy. Podporiť ich prišiel aj maskot MŠK "Šošón". Navštívili sme sieň slávy, kde si deti mohli pozrieť na fotografiach históriu štadióna, športového klubu a množstvo trofejí. Potom sa deti prezliekli v šatni a vstúpili na ihrisko, kde čakali na deti milí a ústretoví tréneri, ktorí s deťmi absolvovali tréning. Deti si za športovali, zasúťažili a unavení sa vrátili do školy. Ďakujeme celému športovému klubu MŠK Žilina za vrelé privítanie a maskotovi za zabávanie počas celého nášho stretnutia.  

              Mgr. Jančová Marcela

            • Praha už volá... 

              1. 6. 2022

              Po troch dňoch náporu na vedomosti štvrtákov na maturite sa štvrtáci ocitli vo vlaku smer Praha. Písal sa deň 27.5.2022, kedy zmaturovaní štvrtáci išli vydýchnuť a spoznať zákutia Prahy. Spoznali mnoho miest stovežatej Prahy, ako Petřín, Hradčany, Nový Svět, Malú Stranu, kde sa išli aj poďakovať a pomodliť za maturitu k Pražskému Jezuliatku. Samozrejme nemohli obísť ani Karlov most, či Staromestské námestie a Václavák. 

              V nedeľu sa zúčastnili sv.omše na Vinohradoch a bola možnosť ešte pred odchodom domov prepadnúť Vyšehrad. Písal sa deň 29.5.2022 a štvrtákov čakala cesta domov a rozlúčka na ostro. 

              Výlet do Prahy nebol len o spoznávaní mesta, bol aj o takej malej rozlúčke pri kávičke, pri dobrom jedle, bol aj o rozhovoroch na prechádzkach, či len o takom oddychu s výhľadom na Prahu. 

                

                                                                                                                    Mgr. Gabriela Králiková  

                                                                        

               

                

            • Dejepisno-literárna exkurzia Orava

              31. 5. 2022

              Celá 5. A trieda sa vybrala 19. 5. 2022 na exkurziu  na Oravu.

              Začali sme na Oravskom hrade, kde sme prešli veľký prehliadkový okruh a spoločne so sprievodcom sme sa dostali do najvyššie položenej a dostupnej časti hradu.

              Po zaujímavej prehliadke hradu sme sa presunuli do obce Jasenová, kde sme navštívili rodný dom Martina Kukučína. 

              Exkurziu sme zakončili návštevou artikulárneho dreveného kostolíka v Leštinách.

              Okrem mnohých informácií, vedomostí a množstva suvenírov žiaci nadviazali aj nové kamarátstva so žiakmi piateho ročníka z Diviny, s ktorými sme spoločne absolvovali exkurziu.

              Marta Lakatošová a Gabriela Galčeková.

            • Prehliadka mesta Žilina

              31. 5. 2022

              Dňa 19.5.2022 sa študenti 1.AG zúčastnili na malej prehliadke mesta Žilina. Študenti si za pomoci pani učiteľky Sabovej túto prehliadku vytvorili svojimi silami. Takmer každý študent si pripravil krátke informácie o pamiatkach, ktoré navštívili. Na prehliadke nechýbali pamiatky ako sú: Námestie A.Hlinku, Kostol sv. Barbory, Mestské divadlo, Katedrála Najsvätejšej Trojice a mnoho ďalších.

               

              Veľa študentov načerpalo veľa nových informácii o pamiatkách okolo ktorých chodievajú takmer každý deň. Zistili, že aj keď nejaká pamiatka vyzerá iba ako obyčajná budova, skrýva sa za omietkou niečo oveľa vzácnejšie.

               

              Text: Karolína Škulcová (I.AG)

              Fotky: Dominika Novosadová (I.AG)

               

            • DofE expedícia

              25. 5. 2022

              Anika, Laura, Mária, Matúš, Timka, Natika (študenti II.AG a II.BG). Týchto šesť dobrodruhov sa zúčastnilo cvičnej DofE expedície z Vrútok do Strečna (15.5.-17.5.) Keď sa na ňu vyberali ani len netušili čo ich čaká. Chceli len malú nevinnú túru, vzišla z toho však cesta na „Gerlachovský štít“ (Suchý vrch v Malej Fatre). 

              Bola to cesta, pri ktorej sa nám slzy tisli do očí a asi aj nejaké vypadli. Vzájomné povzbudzovanie to ale zachraňovalo. Počas tejto veľmi náročnej túry sme sa toho veľa naučili. Hneď na začiatku, keď sa Matúš s Natikou hádali už vo Vrútkach kadiaľ máme ísť, ľudia po nás začali pokukovať. Poviem vám, že hovoriť na Aniku po výstupe na Suchý je iba na vlastné riziko. Mária by si mohla na najbližšej túre natrieť tvár opaľovacím krémom, lebo po skončení expedície by sa dal na nej vyprážať rezeň, aká bola červená a rozpálená. Najmenej starostí a trápení mala Timka. Nekomentovala, šľapala a bavila sa. Odignorovali sme tiež info o medveďoch, ktoré sa vraj potulujú Malou Fatrou a nič nám nezabránilo spať pri chate, o ktorej je známe, že tam niekedy zavítajú (Chata pod Suchým). Tak to aj vyzeralo v tú noc. Celú noc sme oči nezažmúrili keď sme počuli, že nám niečo funí pri stane. Pani učiteľky (Rybárová, Hrkútová) tvrdia, že jelene, no doteraz nevieme, či im veriť. Medveď či jeleň neboli jediné zvieratá, ktoré nás cez noc navštívili. Prefíkaná líška Eliška nám robila spoločnosť celú noc pri chate pod Kľačianskou Magurou. Lauru bolo počuť až do Los Angeles celé tri dni, vraj hory sú jej druhý domov. Po tejto nezabudnuteľnej expedícii môžeme povedať, že aj náš. 

              V júni pripravujeme kvalifikačnú expedíciu (ešte sa uvidí kam), tak držte palce. Ozveme sa ☺

              za expedičný tím: Natika Kušnieriková (II.BG)

            • Matematický hľadáčik

              11. 5. 2022

              V máji, keď slnko už súhlasilo s tým, že bude teplé počasie, pani asistentka Mgr. Lenka Brodňanová vymyslela hodinu  matematiky, kde by sa žiaci dobrovoľne naháňali za príkladmi z matematiky. 

              Vytvorila mapu školského areálu, do ktorého zaznačila 10 stanovísk s matematickými príkladmi štvrtackeho učiva. Žiaci mali súťažiť o najvyšší počet správnych odpovedí - výsledkov, v čo najrýchlejšom čase. Žiakom sa takáto naháňačka veľmi pozdávala, ale nenašli všetkých dvanásť stanovíšť s príkladmi, pretože v tom čase sa iný tvorivý učiteľ rozhodol upratovať s deviatakmi v našom školskom areáli. A tak snaživí deviataci pozbierali omylom aj dva doteraz (a už asi nikdy) nevyriešené matematické príklady určené štvrtákom. Nič to však neubralo zábave a nasadeniu  štvrtákov. Samko Bartko vyriešil príklady bez chyby. Okrem neho asi ďalších 6 štvrtákov získalo za skvelú aktivitu a výsledky jednotku.

              Ďakujem veľmi pekne  za inšpiratívnu a osviežujúcu iniciatívu a spoluprácu! 

               

              PaedDr. Petra Šadláková 

          • Slávik Základnej školy roč. 1 .- 4.
            • Slávik Základnej školy roč. 1 .- 4.

              8. 5. 2022

              Dňa 27.4. 2022 o 14,00 hod. prebehla v 2.A triede súťaž talentov v speve. Tí, ktorí nabrali odvahu, sa prihlásili ako jednotlivci, ale vystúpilo aj jedno trio zo zahraničia - Ukrajiny. Súťažilo sa v dvoch kategóriach. Speváci predviedli výbornú úroveň. Dúfame, že na budúce bude odvážlivcov viac.  

              Výsledky: 

              I. kat.:

                     1. miesto:  Elizabeth Matejík (1.A)  

                      2. miesto:  Anetka Lúčanová (2.A) 

                      3. miesto:  Katka Hrnčiarová (1.B) 

                II. kat.:

                      1.miesto:  Jeong Suah (3.A) 

                      2. miesto:  Čanigová Stella (3.A) 

                      3. miesto:  Viun Vladyslav (4.A) 

              Pochvalné uznanie: Ivanna Zhamurová (2.A) 

              Všetkým srdečne gratulujeme!

              Foto v albume  

              Mgr. Kučerová Gabriela

            • Oznam zo školskej jedálne

              4. 5. 2022

              Milí žiaci, rodičia a zamestnanci školy,

              v mesiaci apríl 2022 v systéme "stravovanie" nedochádzalo k odrátavaniu sumy za odstravované obedy. Na základe tejto skutočnosti nechodili upozornenia o nízkom kredite a o pozastavení objednávok. Chyba v systéme je už odstránená.

              Žiakom a zamestnancom, ktorí dnes dostali upozornenie o pozastavení obedov bude na základe stravného lístka, ktorý si môžu vyzdvihnúť v kancelárii vedúcej jedálne vydaný obed.

              Mgr. Eva Kuriaková

              vedúca školskej jedálne, vedúca CVČ

            • Ocenenie pre Sáru Zimenovú

              29. 4. 2022

              Dňa 27.4.2022 sa uskutočnilo slávnostné ocenenie najlepších žiakov katolíckych stredných škôl Žilinskej diecézy. Za našu školu bola nominovaná a ocenená žiačka 4.AG triedy Sára Zimenová. Slávnostné ocenenia odovzdával Mons.Tomáš Galis, žilinský biskup. Oceňovanie bolo spojené aj so sv.omšou a spoločným posedením.

              A prečo práve Sára Zimenová? Naša Sára je cieľavedomá mladá žena, ktorá si vždy zodpovedne plní školské aj mimoškolské povinnosti, neustále má chuť formovať sa a získavať nové skúsenosti. Nebojí sa prezentovať svoje názory a postoje, a tým vydávať svedectvo mladého kresťana na ceste k zrelosti. Rada posúva svoje hranice aj napríklad cez projekt DOFE, kde získala už striebornú medailu, no popri všetkých aktivitách nezabúda ani na pomoc a podporu svojim spolužiakom. Pozor, vyrastá z nej nádejná kandidátka na prezidentku republiky, ona sama to potvrdí! 

              Veľmi dôležitý je pre ňu aj osobný vzťah k Bohu. Naša Sára je proste taká, usmievavá, skromná a je veľkým darom pre spolužiakov, učiteľov a samozrejme pre triednu učiteľku. Ďakujeme Pánovi, že sme ju mohli spoznať a že sa zaradila do našich radov. 

                                                                                                     Mgr. Gabriela Králiková

            • Deň Zeme v 3.A....

              25. 4. 2022

              Pri príležitosti oslavy našej planéty prebiehajú v 3.A a celkovo aj na našej škole rôzne akcie zamerané na uvedomenie si potreby čistého životného prostredia. Tretiaci intenzívnejšie pracovali na úprave okolia školy. Na tvorivých dielňach žiaci pracovali s rastlinným materiálom a vytvárali z neho výrobky. Do vyučovania boli zvýšenej miere zaradené aktivity zamerané na spoznávanie prírody, stromov, bylín...Žiaci tvorili projekty, vytvárali vizitky a omaľovánky. Počas apríla prebieha zber papiera, do ktorého sa zapojí celá škola. V každej triede sa pani učiteľky s deťmi, v tomto čase viac venujú ekologickým otázkam. V škole máme celoročný zber plastových vrchnáčikov a batérii. V triedach sú koše na separovanie papiera a plastu. Žijeme na krásnej planéte, o ktorú by sme sa mali s láskou starať.  My sme zapríčinili jej znečistenie!!! Pracujme na tom nielen na Deň Zeme. 

               

                                                                                                               Mgr.Kučerová Gabriela

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie