• Aktuality

          • Imatrikulácie/zoznamovák 2022
            • Imatrikulácie/zoznamovák 2022

              4. 11. 2022

              V stredu 21. 9. 2022 študenti z I. AGI. BG a II. AG spolu s p. uč. J. Krenželákom, M. Hrmelovou, D. Sabovou a M. Heronekovou vycestovali do malebnej dedinky Belá-Dulice, kde trávili spoločný čas počas troch dní. Hneď, ako dorazili na miesto, si rozdelili izby a mali čas sa "zabývať“, dokým na nich nečakal teplý a chutný obed.

              Poobede obe triedy prvákov privítal veľmi pestrý program, ktorý im pripravili druháci. Začali aktivitami, kde mali možnosť sa o niečo lepšie spoznať, ako napríklad ,,12-hodinové rande”. Ďalej pokračovali s aktivitami, pri ktorých išlo najmä o spoluprácu v skupinkách. Večer zakončili kvízom, v ktorom bolo úlohou uhádnuť zvučku zo známych filmov.

              V utorok ich skoro ráno čakal budíček a chutné raňajky, po ktorých mali prváci ešte chvíľku času si oddýchnuť a využiť voľný čas po svojom. Druhákov čakalo plánovanie trasy na nočnú hru, kde ich však prekvapil dážď a museli sa rýchlo vrátiť naspäť. Poobede dážď ustal a všetky triedy sa vybrali na prechádzku hlbšie do dediny, počas ktorej mali možnosť sa porozprávať medzi sebou a tak sa lepšie spoznať medzi triedami. Na konci dňa ich prekvapila nočná hra plná nástrah, výziev, ale taktiež zábavy. V cieli na nich čakal oheň, pri ktorom celú nočnú hru zakončili prísahou, a tak sa z nich stali praví KAPÁCI.

              Posledný deň bol rýchly a krátky, no napriek tomu si ho všetci užili naplno a záverečné chvíle využili na spoločný tanec a spoločné hry. Všetci si so sebou odniesli minimálne o jeden zážitok naviac.​

               

              Fotoalbum z akcie 

               

              Mgr. J. Krenželák, Mgr. M. Hrmelová, Mgr. D. Sabová, Mgr. M. Heroneková 

            • Tréneri v škole na 1. stupni ZŠ

              2. 11. 2022

              V tomto školskom roku 2022/2023 na 1. stupni ZŠ prebieha program Tréneri v škole.

              Program je založený na prepojení športov, ktoré sa v pravidelnej rotácií na štandardných hodinách Telesnej a športovej výchovy vykonávajú s deťmi pestrou pohybovou činnosťou. Program tým vytvára vzťah k pohybovej aktivite a žiak získava základné pohybové návyky v jednotlivých športoch. Dôležitým princípom programu je, že sa dieťa netlačí do konkrétneho športu, práve naopak, dieťa si má vybrať šport, ktorý sa mu najviac páči. Na hodinách Telesnej a športovej výchovy je cieľom programu rozhýbať všetky deti hravou formou. Kladie sa i dôraz na spoluprácu s učiteľmi a učiteľkami, ktoré sú zapájané čo najviac do samotných hier, či cvičení. Program zabezpečuje pravidelné interné vzdelávanie, ktoré je kľúčom k udržaniu kvality a náboja v práci s deťmi.

              Celý program je v spolupráci s odborníkmi z akademickej obce, trénermi, psychológom a zakladateľmi českého programu Tréneri ve škole.

               

              Fotoalbum z akcie

              Mgr. Gabriela Kučerová 

          • Noc v škole po dvojročnej pauze
            • Noc v škole po dvojročnej pauze

              1. 11. 2022

              Žiaci SŠKP Gymnázia Kráľovnej pokoja v Žiline sa 14.10.2022 opäť po dvoch rokoch spoločne stretli na obľúbenej akcii s názvom Noc v škole. Celá akcia sa niesla v duchu témy citátu „Najviac sa Bohu podobáme vtedy, keď druhým prajeme dobro“ od Sv. Jána Zlatoústeho, kedy žiaci cez modlitbu príhovoru a cez prednášku sa mohli dobrovoľne rozhodnúť ponúknuť svoje sily blížnym, a to aj cez úplnú maličkosť. Duchovná aktivita bola umocnená ešte večernou sv. omšou, ktorú prišiel odslúžiť náš pán kaplán Mgr. Michal Tichý.

              Noc v škole priniesla aj mnoho ďalších aktivít a súťaží, do ktorých sa mohli študenti zapojiť, zažiť veľa zábavy a popri tom sa vzájomne spoznávať a nadväzovať nové priateľstvá. Vymysleli ich učitelia Mgr. L. Hrkútová, Mgr. Z. Tomašová, Mgr. M. Hrmelová a Mgr. G. Králiková. Medzi tieto aktivity patrili napríklad aktivita „prelomiť ľady“, kde museli v skupinách žiaci plniť mnohé vtipné úlohy, spoločný párový tanec „belgičák“, spoločenské hry, basketbal, florbal či volejbal a mnoho ďalších. Sme radi, že sme túto akciu mohli po dištančnom vzdelávaní a rôznych obmedzeniach opäť uskutočniť. Akcia sa stretla s veľkým pozitívnym ohlasom a veríme, že takto o rok sa budeme môcť na Noci v škole opäť spoločne zabaviť.

               

              Fotoalbum z akcie

              Video z akcie

              Mgr. Gabriela Králiková

                                                                                                  výchovný, kariérny poradca

            • Slovenská filozofická olympiáda

              27. 10. 2022

              Po dvoh rokoch opäť v Ružomberku, na Filozofickej fakulte KU sa uskutočnila dňa 25.10.2022 Filozofická olympiáda. A my sme boli tiež pri tom. Zúčastnilo sa jej osem žiakov gymnázia: L.Valúchová 2.AG, T.Boráková 3.AG, A.Bosini 3.BG, M.Hatala 3.BG, Š.Jaroš 3.BG, M.Minjarík 3.BG, A.Tomaščíková 3.BG a zo 4.AG A.Leitner.

              Súťaž spočívala v písaní eseje na jeden zvolený citát z troch ponúknutých. Ďakujem našim žiakom, že venovali čas tejto súťaži a mohli nie len reprezentovať našu školu, ale vyskúšať si súťažiť na akademickej pôde univerzity.

              Teraz už len trpezlivo počkať na výsledky súťaže.

              Mgr. Gabriela Králiková

               

          • Ako ďalej po strednej škole?
            • Ako ďalej po strednej škole?

              27. 10. 2022

              Dňa 5.10.2022 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka nášho gymnázia vybrali na Veľtrh vysokých škôl Gaudeamus do Bratislavy.

              Počas veľtrhu sa naši žiaci mohli oboznámiť s ponukou vystavovaných slovenských a zahraničných vysokých škôl, porozprávať sa o systéme učenie na jednotlivých školách, urobiť si testy profiorientácie, zastaviť sa aj pri stánkoch s ponukami zahraničných jazykových pobytov alebo vypočuť si prednášky zástupcov z jednotlivých škôl.

              Veľtrh môže našim tretiakom pomôcť sa zorientovať na trhu vysokých škôl a štvrtákom ukázať ešte možnosti, ktoré si môžu zvoliť pri vypisovaní prihlášok v tomto školskom roku.

              Fotoalbum z akcie

              Mgr. Gabriela Králiková

                                                                                                  výchovný, kariérny poradca

            • Milión detí sa modlí ruženec

              27. 10. 2022

              Všetci žiaci našej školy sa 18.októbra 2022 spojili s deťmi celého sveta v modlitbe posvätného ruženca. Modlili sme sa spoločne za mier a jednotu vo svete, pretože veríme, že modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, poraziť zlo a priniesť pokoj.Iniciatívu každoročne organizuje Pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi.

            • Exkurzia Harmanecká jaskyňa, hrad Slovenská Ľupča a Špania dolina

              18. 10. 2022

              Žiaci 8. a 9. ročníka sa 13. októbra 2022 zúčastnili prehliadky Harmaneckej jaskyne, ktorá patrí k najvýznamnejším na Slovensku pre svoje mohutné dómy, ale aj pre množstvo zimujúcich netopierov. Jedného z nich sme videli aj my. Aby sme si mohli pozrieť jedinú jaskyňu v útrobách Veľkej Fatry, čakal nás 40-minútový výstup po náučnom chodníku s prevýšením 260 m. Prehliadka jaskyne trvala cca hodinu pri teplote približne 6°C. Potom sme navštívili hrad v Slovenskej Ľupči, počas prehliadky sme videli Gizelin dom, horné nádvorie, Rubigallov kamenný portál, miestnosť Pavla Rubigalla s expozíciou sôch prof. Jána Kulicha, kaplnku so sakristiou, dolné nádvorie, mučiareň, studňu, dolné nádvorie, expozíciu keramiky a Korvínovu lipu. Autobusom sme pokračovali do Španej doliny, ktorá bola v minulosti preslávená po celej Európe pre svoje náleziská medenej rudy obsahujúcej aj striebro.

              Mgr. Mária Jakubcová 

            • Noc výskumníkov

              17. 10. 2022

              Dňa 30. 9. 2022 sa žiaci 9. roč. ZŠ a 1. a 2. ročníka gymnázia zúčastnili exkurzie v rámci celoeurópskeho festivalu vedy a výskumu v OC Mirage pod názvom Noc výskumníkov, kde sa mohli oboznámiť s novinkami v oblasti vedy, techniky, robotiky. Boli informovaní o nových výskumných metódach a mohli nadobudnúť zručnosti aj pri podávaní prvej pomoci ranenému. Exkurzia bola podnetná a zaujímavá.

              Mgr. Bibiána Holíková 

            • Jeseň – zdravá výživa – tvorivosť

              14. 10. 2022

              V 4.A triede 13.10.2022 prežili žiaci deň plný zábavy, hier, poučenia a tvorivosti. Spoločne si diskutovali o jeseni, zdravej výžive, znakov, významu i užitočnosti. Potom sa pustili s využitím kreativity do príprav rôznych pochutín z prinesených plodov zeleniny i ovocia. Po spoločnej práci v skupinách nasledovala ochutnávka, ktorá bola výborná. Všetky nátierky, či už z ovocia alebo zeleniny, boli veľmi chutné. Vytvorili si aj rôzne predmety a výkresy s témou jeseň. Žiaci spoločne konštatovali príjemne prežitý jesenný deň. 

               

              Mgr. Kučerová G.

            • Pozvánka na stretnutie rodičov detí v MŠ

              12. 10. 2022

              Vážení rodičia a zákonní zástupcova žiakov našej školy za MŠ,

               

              srdečne Vás pozývame na Plenárne stretnutie rodičov dňa 27. 10. 2022 o 16:15 hod. v jedálni školy. Následne sa budú konať stretnutia s triednymi učiteľkami v jednotlivých triedach. 

              V programe bude krátke zhrnutie minulého šk. roka a predstavenie nastavenia aktuálneho školského roka. 

              Tešíme sa na Vás,

              s úctou, za tím KAPA

              Ing. Anastázia Strečková

          • Didaktické hry v prírode 1. stupeň ZŠ
            • Didaktické hry v prírode 1. stupeň ZŠ

              11. 10. 2022

              Dňa 7. 10. 2022 sa uskutočnili didaktické hry v prírode pre 1.stupeň ZŠ. Žiaci 1.A a 2.A ročníka navštívili park na Bôriku a žiaci 3.A a 4.A ročníka prešli do parku pri Budatínskom hrade. Praktickým činnostiam v oblasti poskytovania prvej pomoci, dopravnej výchovy, vlastivedy a prírodovedy predchádzala jedna vyučovacia hodina venovaná v teoretickej podobe – obväzovanie, dopravné značky a varovné signály. Krásny slnečný jesenný deň doprial deťom, aby si naplno užili športových hier, rôznych súťaží, kde si zmerali svoje sily so spolužiakmi. Všetci sa v poriadku, hoci unavení, vrátili v obedňajších hodinách do priestorov školy.

              Fotografie sú v sekcii fotoalbum

              Mgr. Gabriela Kučerová

            • Geograficko-dejepisná exkurzia

              11. 10. 2022

              Žiaci 5. a 6. ročníka absolvovali 4. 10. 2022 exkurziu v Kremnici a v Žiari nad Hronom. Okrem prehliadky historického centra Kremnice navštívili Mincovňu, kde sa veľa dozvedeli o minciach, o práci a histórii Mincovne. Videli ťažké stroje na razenie mincí, rôzne jubilejné mince a medaily.

              V Krajskej hvezdárni a planetáriu v Žiari nad Hronom si vyskúšali interaktívne prístroje ako pexeso, planetárne váhy, výskum Marsu, súhvezdia, optiku, ďalekohľad a iné. Pozorovali modely Zeme, družice. Pod kupolou s priemerom 10 metrov mali krásne divadlo o vesmíre, planétach a o Slnku, spojené s prednáškou a následnou diskusiou.

              Lakatošová, Jakubcová 

            • MÁME MAJSTERKY A VICEMAJSTERKY SVETA

              3. 10. 2022

              Za mažoretkový klub Diana Žilina si naše študentky Tereza Schrollová (IV. AG) a Sarah Amina Chovanová (III. AG) odniesli v kategórii Mini Flag senior najvyšší titul MAJSTER SVETA a spolu s Natáliou Kušnierikovou (III. BG) a Angelikou Kušnierikovou (I.BG) si vo veľkých formáciách defilé a pódio baton senior vytancovali 2x titul I. VICEMAJSTER SVETA.

              Mažoretkový klub Kordovánky Rajec reprezentovali Viktória Buchová (III. AG) a Linda Miškolciová (I.AG).

              Viki si v kategórii sólo acrobatic baton senior odnáša titul II. VICEMAJSTERKY SVETA. Linda získala za veľkú juniorskú formáciu titul I. VICEMAJSTER SVETA.Spolu si zatancovali v kategórii mini mix senior, kde boli II. VICEMAJSTERKY SVETA a vo veľkej formácii mix senior - MAJSTER SVETA.

              Majstrovstvá sveta v mažoretkovom športe, sa konali v Chorvátskom Záhrebe koncom septembra 2022.

              Dievčatá, srdečne blahoželáme! Sme na Vás hrdí!

              Tím KAPA 

            • Poplatky za krúžky CVČ

              28. 9. 2022

              Zákonný zástupca maloletého, prijatého do Centra voľného času na základe rozhodnutia o prijatí, resp. plnoletý žiak, prispeje na čiastočnú úhradu nákladov spojenú s činnosťou záujmového krúžku:

               

              Ročný poplatok:

              25 €/1 krúžok – ak žiak odovzdal Vzdelávací poukaz a zároveň sa prihlásil do 13. 09. 2022,

              50 €/1 krúžok – ak žiak neodovzdal Vzdelávací poukaz a prihlásil sa do 13. 09. 2022,

              50 €/1 krúžok – ak žiak odovzdal Vzdelávací poukaz a zároveň sa prihlásil od 14. 09. 2022,

              70 €/1 krúžok – ak žiak neodovzdal Vzdelávací poukaz a zároveň sa prihlásil od 14. 09. 2022,

              25 € / 1 krúžok – v prípade žiaka Materskej školy

               

              Zákonný zástupca maloletého, neprijatého do Centra voľného času na základe rozhodnutia, prispeje na čiastočnú úhradu nákladov spojenú s činnosťou záujmového krúžku (externý člen): 70,00 € na jeden krúžok na školský rok. 


              Poplatky sa uhrádzajú na číslo účtu: IBAN: SK13 0200 0000 0018 7253 1751 do poznámky uviesť meno a priezvisko dieťaťa a názov krúžku, platbu prosíme uskutočniť do 15. októbra 2022.

               

              Pozn. Ak žiak odovzdal Vzdel. poukaz a navštevuje 2 krúžky (s prihláškou do 13. 09. 2022), platba bude realizovaná v sume 50,- eur.

               

               

               

               

          • Anglické divadlo
            • Anglické divadlo

              26. 9. 2022

              Žiakom 3. - 9. ročníka našej školy sme po dlhšej pauze opäť veľmi radi sprostredkovali divadelné predstavenie v angličtine, ktoré bolo pre nich nielen umeleckým zážitkom, ale i vhodnou učebnou pomôckou.

              Mladší žiaci sa zúčastnili veselej anglicko-slovenskej rozprávky s názvom Lazy goat s pesničkami o namyslenej a drzej koze, ktorú zvieratká vyženú z dvora do lesa.

              Starší sa zúčastnili predstavenia s názvom Last wish, ktoré bolo napriek pesimisticky znejúcemu názvu veľmi humorné a tiež poučné. Herci boli odmenení úsmevom a nadšeným potleskom našich divákov zo 6. až 9. ročníka.

              Už teraz sa tešíme na ďalšie krásne divadelné zážitky...

                                                                                                                        Mgr. Hujíková

            • Vyhlásenie volieb do Rady školy za rodičov detí MŠ

              23. 9. 2022

              V zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a na základe Vyhlášky MŠ SR č. 291/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov a na základe ukončenia volebného obdobia člena rady školy za rodičov detí v Materskej škole pri Spojenej škole Kráľovnej pokoja, riaditeľka školy vyhlasuje voľby do rady školy.

              V zmysle vyhlášky MŠ SR č. 291/2004 a na základe internej smernice Zriaďovateľa č. DŠÚ-121/2020-1 zo dňa 4. 8. 2020 je ustanovené že Radu školy pri Spojenej škole Kráľovnej pokoja tvorí jeden zástupca rodičov Materskej školy.

              Návrh na kandidáta do volieb Rady školy za rodičov Materskej školy je možné predložiť spolu so súhlasom kandidáta v písomnej podobe do 27. 9. 2022 do 18:00 na riaditeľstve školy alebo zaslať na adresu riaditel@sskp.sk.

              Voľby člena rady školy za rodičov Materskej školy sa uskutočnia dňa 28. 9. 2022 v priestoroch Materskej školy Kráľovnej pokoja.

              Mená kandidátov zverejní volebná komisia 27. 9. 2022 do 19.00 hod. na webovej stránke školy v sekcii Rada školy.

              S úctou                                                                                               Ing. Anastázia Strečková, riaditeľka školy

            • Pozvánka na stretnutie rodičov ZŠ a GYM

              20. 9. 2022

              Vážení rodičia a zákonní zástupcova žiakov našej školy za ZŠ a GYM,

               

              srdečne Vás pozývame na Plenárne stretnutie rodičov dňa 27. 9. 2022 o 16:00 hod. v telocvični školy. Následne sa budú konať stretnutia s triednymi učiteľmi v jednotlivých triedach. 

              V programe bude krátke zhodnotenie minulého šk. roka a predstavenie nastavenia aktuálneho školského roka. 

              Tešíme sa na Vás,

              s úctou, za tím KAPA

              Ing. Anastázia Strečková

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie